CleantechWatch

Nyt dansk forskningsprojekt skal optimere vindmølleindustrien

Blockchain-teknolgi kan være en af nøglerne til at sænke omkostningerne i vindindustrien og gøre produkterne bedre, lyder det fra forskeren bag et nyt projekt, der vil undersøge teknologien nærmere.

Foto: Statkraft

Et nyt forskningsprojekt vil undersøge mulighederne for at gøre brug af blockchain-teknologi til at sikre bedre produkter, services og samarbejder i vindindustrien. Projektet har modtaget knap 4 mio. kr. i støtte fra Industriens Fond.

For i dag vil en typisk moderne vindmølle bestå af op mod 10.000 forskellige komponenter, der bliver leveret fra leverandører over hele kloden. Derfor kan det være sin sag at skulle kvalitetssikre. Det er her, forskningsprojektet, der har navnet Unwind, kommer ind i billedet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Dansk CO2-lager kan køre på maksimum fra dag et

Total Energies ser ikke noget behov for at demonstrere CO2-lagring under Harald-feltet, men vil starte lagringen i fuld skala, hvis Bifrost-projektet bliver en realitet. Lige nu afhænger meget dog af to forestående begivenheder: Præsentationen af en politisk strategi og tildelingen af EUDP-midler.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job