CleantechWatch

Microsoft vil i 2030 fjerne mere CO2 end der udledes

I 2050 vil Microsoft helt have fjernet det CO2-aftryk, som selskabet har udledt siden starten i 1975.

Foto: Thomas Peter/Reuters/Ritzau Scanpix

I 2030 har Microsoft en plan om at fjerne mere CO2, end virksomheden selv udleder - med andre ord være CO2-negativ.

Planen skal hjælpe til med, at den amerikanske it-gigant i 2050 helt har fjernet det CO2-aftryk, som den har udledt direkte og gennem sit strømforbrug siden grundlæggelsen i 1975. 

Det oplyser Microsoft i en pressemeddelelse. 

"Verden over arbejdes der på at nå et mål om at være "net zero" (at fjerne den tilsvarende mængde CO2, som man udleder, red.). Men de af os, der har mulighed for at rykke endnu hurtigere og længere, skal gøre det. Derfor præsenterer vi i dag et ambitiøst mål og en ny plan for, hvordan vi reducerer og ultimativt fjerner Microsofts CO2-aftryk," fortæller Brad Smith, direktør i Microsoft, i pressemeddelelsen.

De af os, der har mulighed for at rykke endnu hurtigere og længere, skal gøre det.

Brad Smith, direktør i Microsoft

Ud over målet om selv at blive CO2-negativ i 2030 har Microsoft søsat et nyt initiativ, der skal hjælpe virksomhedens leverandører og kunder verden over med at bruge Microsofts teknologi til at reducere deres egen CO2-belastning. 

Derudover har Microsoft etableret en ny klimainnovationsfond på en milliard dollar, som skal fremskynde den globale udvikling af ny teknologi, der reducerer, indfanger og helt fjerner CO2-udledning.

Fra næste år vil Microsoft også tilføje CO2-reduktion som en eksplicit del af indkøbsprocessen til virksomhedens værdikæde.

I Microsofts danske afdeling kommer man særligt til at bidrage til den globale klimaplan igennem den teknologi, man anvender på det danske marked.

"I samarbejdet med vores kunder bruger vi mange løsninger, hvor vi blandt andet benytter kunstig intelligens for at kunne optimere energiforbruget og på den måde markant reducere CO2-udledningen," siger Nana Bule, der er adm. direktør for Microsoft Danmark.

Microsoft er langtfra den eneste virksomhed, som går med planer i forhold til sit eget klimaaftryk.

Herhjemme har Vestas annonceret en plan om at være CO2-neutral i 2030, mens at Novo Nordisk sigter efter at være klimaneutral på drift og transport i 2030. 

Derudover har Arla, Danish Crown og Mærsk planer om at være CO2-neutral i 2050.

I Folketinget blev der før jul indgået en bred politisk aftale om at skære Danmarks udledning af CO2 med 70 procent i 2030 sammenlignet med 1990. 

Samtidig er der en målsætning om, at Danmark skal være CO2-neutral i 2050.

It-branchen vil bekæmpe klimaforandringer med grønne datacentre og IoT-løsninger 

Teknologi, big data og adfærdspsykologi skal få danskerne til at bruge mindre vand

Mere fra CleantechWatch

Aarhus Vand udvider samarbejde i Indien

Det hidtidige samarbejde mellem Aarhus Vand, Aarhus Kommune og den indiske by Udaipur omfatter nu hele delstaten. Samarbejdet taler ind i regeringens mål om en fordobling af vandeksporten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs