Ingen købere til konkursramt cleantech-virksomhed – nu forhandles der om resterne

Trods interesse fra flere fronter lykkedes det ikke at finde en køber til konkursramte KD Group. Boets kurator arbejder nu på at sælge selskabets immaterielle rettigheder videre til andre selskaber. KD Groups omkring 50 ansatte bliver opsagt.
Foto: Skærmbillede fra KD Group
Foto: Skærmbillede fra KD Group
Af Emma Gelbjerg-Hansen og Simon Valeur

Det har ikke været muligt at finde en køber til den konkursramte cleantech-virksomhed KD Group, der dækker over Maskinfabrikken, KD Pile Equipment og VeSave.

Det oplyser kurator på konkursboet, Christian Jul Madsen, der er partner i Kromann Reumert og udtaler sig på vegne af KD Group.

"Virksomheden er jo gået konkurs af en årsag. Vi kunne ikke få det til at hænge sammen, og de købere, som vi havde forhandlinger med, valgte til syvende og sidst at sige, at de ikke turde binde alt op på at overtage virksomheden på grund af den usikkerhed, der var om bl.a. virksomhedens fremtidige indtjeningsevne," siger Christian Jul Madsen.

I begyndelsen af måneden var det stadig planen, at KD Group forhåbentlig kunne blive solgt til nye ejere. Her fortalte Christian Jul Madsen, at der var omkring fem interesserede købere, der overvejede at købe virksomheden ud af det konkursramte selskab og fortsætte driften.

Det betød, at der var en chance for, at KD Groups omkring 50 ansatte ville få mulighed for at fortsætte i deres stillinger.

Nu står de dog alle til at blive opsagt, fortæller Christian Jul Madsen.

Flere interesserede i immaterielle rettigheder

KD Group producerer miljøteknisk udstyr til bl.a. rensningsanlæg, spildevandsbehandling og beton i både Danmark og udlandet. Virksomheden har tidligere oplyst til CleantechWatch, at selskabet over de sidste par år har set en øget aktivitet i bl.a. Mellemøsten.

Kurator Christian Jul Madsen er nu gået i gang med at sælge selskabets immaterielle rettigheder. Det kommer til at ske til en "rigtig god" pris, fortæller han – og der er allerede flere interesserede købere.

"Vi er i gang med nogle separate salg af de aktiver, der er tilbage i selskabet. Det er bl.a. ting som virksomhedens tegninger og know-how. KD Group er velrenommeret og har et ret stærkt brand, særligt i udlandet," siger Christian Jul Madsen.

Problemer med likviditeten og tvangsopløsning

KD Group kom i september under tvangsopløsning, fordi datterselskabet Maskinfabrikken havde haft problemer med likviditeten.

Som følge af dette havde Maskinfabrikken ikke overholdt aftaler med selskabets kreditorer.

I første halvår af 2019 spyttede KD Group derfor lidt over 7 mio. kr. i datterselskabet i et forsøg på at rede det. Ledelsen lovede samtidig at stille yderligere 6 mio. kr. som garanti til banken, fremgår det af Maskinfabrikkens regnskabsbøger.

Halvvejs gennem 2019 havde Maskinfabrikken dog endnu ikke tilbagebetalt sine kreditorer.

I september fortalte daværende adm. direktør i KD Group, Jens Krogh, at problemerne med likviditeten i Maskinfabrikken skyldtes, at virksomheden på kort tid var vokset kraftigt på markeder uden for Europa.

"Her kommer betalingerne ikke altid til tiden. Nogle gange har vi måtte vente op mod 100 dage på at blive betalt. Det stiller selvfølgelig vores likviditet under pres," udtalte Jens Krogh på daværende tidspunkt.

Direktøren forsikrede dog, at der var taget hånd om problemet og indgået aftaler med de enkelte leverandører og kreditorer.

Sammen med ledelsen var der fastlagt en plan for, hvordan afbetalingen skulle løses fremadrettet. Jens Krogh fortalte, at han regnede med at have alle aftaler og de fleste betalinger på plads inden udgangen af oktober.

Det lykkedes imidlertid ikke, og KD Group og holdingselskabets tre datterselskaber står derfor til at blive opløst. I virksomhedsregistret er selskaberne nu registreret som 'under konkurs'.

Christian Jul Madsen regner med, at konkursboet er færdigt med at blive opgjort om seks til ni måneder.

"Det tager så lang tid, fordi der er nogle lønmodtagere, som nu bliver nødt til at få nogle penge fra Lønmodtagernes Garantifond, hvor der er lang sagsbehandlingstid og lange udbetalingsfrister. Men om seks til ni måneder er vi nået langt," siger kuratoren.

Dansk cleantech-virksomhed konkurs – flere selskaber overvejer at købe aktiverne

Presset cleantech-virksomhed får ny direktør 

Dansk cleantech-virksomhed under tvangsopløsning 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også