CleantechWatch

Kvinder fravælger fortsat uddannelser inden for teknologi, it og naturvidenskab

Andelen af kvinder, som tager en naturvidenskabelig, teknisk eller it-rettet videregående uddannelse i Danmark, er uændret de seneste små 10 år og er lavere end EU-gennemsnittet. Mange virksomheder rekrutterer ifølge DI forgæves efter den type kandidater.

Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup/ERH

En af tre studerende på en videregående uddannelse i it, teknologi eller naturvidenskab er en kvinde. Sådan har det været i snart et årti, mens andelen af kvinder på de øvrige videregående uddannelser ligger markant højere på knap to af tre studerende.

Stilstanden fremgår af en analyse fra Dansk Industri (DI), som har set på de seneste tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet. Når et uændret højt antal kvinder fortsat fravælger de såkaldt "hårde" uddannelser til fordel for de "bløde", bliver der i nær fremtid færre af den type kandidater, end danske virksomheder har brug for, vurderer bl.a. DI.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Dansk CO2-lager kan køre på maksimum fra dag et

Total Energies ser ikke noget behov for at demonstrere CO2-lagring under Harald-feltet, men vil starte lagringen i fuld skala, hvis Bifrost-projektet bliver en realitet. Lige nu afhænger meget dog af to forestående begivenheder: Præsentationen af en politisk strategi og tildelingen af EUDP-midler.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job