CleantechWatch

Landbrugsorganisation efterlyser investorer til bæredygtigt flybrændstof

Der skal modige investorer til, hvis man skal lave grøn gas om til bæredygtigt flybrændstof, siger Jens Elbæk, afdelingschef ved Planteinnovation i Landbrug og Fødevarers udviklingsenhed Seges.

Foto: Andreas Haubjerg

Ifølge Jens Elbæk, afdelingschef ved Planteinnovation i Landbrug og Fødevarers udviklingsenhed Seges, kræver det mod fra investorer, hvis det skal blive muligt at forvandle metangas fra biogasanlæg til flybrændstof, som en ny rapport fra Syddansk Universitet har vist, at det er muligt at gøre.

Det skriver Landbrugsavisen.

"Der skal nogen til, som skal tage mod til sig og lave de her investeringer. Penge er der nok af, og det er den største mulighed i nyere tid for at tjene penge. Vi skal i gang med en grøn omstilling, og nogle vil tjene på det, andre vil gå fallit," siger Jens Elbæk og fortsætter:

"Nu handler det om at overbevise investorer og også landmændene om, at det er en god model, for der mangler stadig nogle forretningsmodeller, der viser, at man kan få pengene hjem igen."

Jens Elbæk siger videre, at der er fire til fem bud på, hvordan man kan lave grøn gas om til flybrændstof. Hvilken løsning, der er bedst, er svær at sige.

Landbruget kan komme til at spille en rolle, men det kommer an på, hvilken løsning man ender med at bruge, siger Jens Elbæk, men han håber, at forskerne vil snakke sammen og forsøge at kombinere metoderne.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AgriWatch)

Klimavenligt brændstof kan skabe 10.000 grønne job

Ny reaktor omdanner drivhusgasser til flydende brændstof

 

Mere fra CleantechWatch

Jysk forsyning skifter ud på toppost

Adm. direktør Ole Texel Jakobsen stopper til august i Samn Forsyning for at hellige sig til andre ting. Den nye mand i spidsen kommer med erfaring fra Tour de France-planlægning og mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs