CleantechWatch

Fjernvarmeselskaber vil omstille boliger med varmepumper

Landets fjernvarmeselskaber lancerede torsdag et nyt koncept, hvor selskaberne vil tilbyde varmepumper til de 300.000 boliger, der i dag opvarmes med gas eller olie og som ligger uden for fjernvarmeområderne. Omstillingen kan give store besparelser på CO2-kontoen.

Foto: Jesper Voldgaard/Dansk Fjernvarme

Landets fjernvarmeselskaber går nu nu ind i kampen om at omstille flere hundredetusinde boliger, der ligger uden for fjernvarmeområderne, og som i dag opvarmes med gas eller olie.

Det skal ske ved at tilbyde varmepumper til de pågældende boliger. Det nye koncept blev lanceret af formanden for Dansk Fjernvarme, Jesper Frost Rasmussen, til daglig borgmester (V)  i Esbjerg, på brancheorganisationens årsmøde torsdag i Aalborg.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Klumme: Slut med kejserens nye klimaklæder

På COP26 i Glasgow har virksomheder og verdensledere forsøgt at finde løsninger på den globale klimakrise. Alle er enige om, at ambitionerne skal øges. Alligevel ser vi stadig virksomheder på stribe annoncere CO2-neutrale målsætninger, som klinger hult, skriver Thomas Schrøder, der er direktør i Schneider Electric, i denne klumme.

Verdo bliver et andelsselskab

Ændringen vil ikke betyde noget for den daglige drift, men det vil give forbrugerne øget indflydelse på Verdo og øge demokratiseringen, siger selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs