CleantechWatch

Nye miljøkrav har sendt nordjysk cleantech-virksomhed på væksteventyr

Green Instruments A/S, der fremstiller måleredskaber til røgrensningsanlæg, er vokset fra 23 til 75 ansatte på blot to år. Virksomheden nyder godt af en ny lovgivning, der skal begrænse skibstrafikkens forurening.

Foto: Finn Frandsen

En ny lov, der skal begrænse forurening fra skibstrafikken, har vist sig at være særligt lukrativ for den nordjyske virksomhed Green Instruments A/S, der fremstiller måleredskaber til røgrensningsanlæg i skibsbranchen. Det skriver Nordjyske.

Ifølge den nye lov skal alle fragtskibe installere et anlæg, der renser røgen fra dieselolie for svovl eller købe svovlfattig dieselolie i stedet – og I Green Instruments er man "rigtig gode til at fremstille den del af anlægget, der måler på udledningen af svovl," fortæller direktør Oluf Sigh til Nordjyske og understreger samtidig, at det er en særlig teknologi, der er svær at efterligne andre steder.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Aquaporin: Vi er ikke gået for tidligt på børsen

Direktøren for Aquaporin afviser over for CleantechWatch, at virksomheden har valgt at lade sig børsnoteret for tidligt til trods for faldende aktiekurs, hjælp fra Danske Bank og et nu fuldt udnyttet stabiliseringsmandat.

Neles opkøber vandpumpeforretning

Den finske maskinproducent Neles har opkøbt vandpumpeforretningen i det finske selskab Flowrox. Pumpeforretningen omsatte for 30 mio. euro i 2020 og forventes at holde niveauet det kommende regnskabsår.  

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs