CleantechWatch

Cementstøv kan give lungelidelser

Ansatte på cementfabrikker risikerer at udvikle KOL og andre alvorlige lungeproblemer. Det viser ny undersøgelse. Værnemidler er vigtige for at undgå sygdomme.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Det norske arbejdsmiljøinstitut, STAMI har undersøgt sammenhængen mellem udsættelsen for cementstøv og den negative effekt på lungerne.

Undersøgelsen viser, at indånding af cementstøvet kan risikere at give alvorlige luftvejsproblemer senere i livet. Forskerne anbefaler altså, at der på arbejdspladsen bliver taget ekstra hensyn til de risici, der er forbundet med det støvende arbejde.

"Vi ved alle sammen, at støv ikke er godt, så vi sørger selvfølgelig for at mindske det. Vi opfordrer blandt andet medarbejderne til at bruge filtermasker og friskluftsanlæg," siger Dan Solhøj Andersen, der er tillidsmand på cementfabrikken Aalborg Portland til Fagbladet 3F.

Kommuner skal undervises i bæredygtigt byggeri

Rockwool halverer vækstambitioner 

Mere fra CleantechWatch

Alfa Laval vokser en anelse i Danmark

Den svenske industrikæmpes danske aktiviteter, der blandt andet gør sig inden for løsninger til spildevandssektoren, nærmer sig en omsætning på seks mia. kr.

Færre unge går ingeniørvejen

Både på civilingeniør- og på diplomingeniøruddannelserne har ifølge nye ansøgningstal for de videregående uddannelser oplevet et fald i ansøgere. Det overrasker ingeniørernes formand.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs