CleantechWatch

Lokalpolitikere vil oprense Grindsted Engsø "uanset prisen"

Grindsted byråd vil bruge 1 mio. kroner på at undersøge prisen for en oprensning af Engsøen, der er forurenet af spildevand fra Grindstedværket. Men den skal oprenses uanset prisen, mener lokalliste. 

Foto: Lars Skaaning

Der var bred enighed tirsdag aften i Grindsted Byråd om at undersøge, hvad det vil koste at oprense Grindsted Engsø for de store mængder tungmetaller, Grindstedværket ledte ud i søen i en længere årrække frem til 1997. 

Men lokallisten, Borgerlisten, mener, at Engsøen skal renses, uanset hvad den kommende undersøgelse ender med at konkludere.

"Jeg mener, vi skal finde den bedste og seneste forskning, så vi kan få renset søen op eller få lavet de tiltag, som eksperterne anbefaler. Det skal vi have iværksat hurtigst muligt, og jeg vil gå så langt som at sige, at vi skal have renset Engsøen uanset prisen," siger gruppeformand Ole Marcussen.

Han erkendte dog, at kommunen nok ikke ville kunne løfte opgaven alene, men at staten i sidste ende skal overtage opgave med at oprense søen. Det skriver JydskeVestkysten

Mere fra CleantechWatch

DSV lancerer grønnere fragtløsninger

Speditionskoncernen investrerer et millionbeløb i en række grønne leveringsløsninger, der skal give kunderne mulighed for at tilkøbe klimavenligere fragt.

Læs også

Seneste nyt

Job