Efter et halvt år: Over 1000 landmænd bruger klimaværktøj

For et halvt år siden lancerede Seges Innovation med støtte fra Nykredit et klimaværktøj til landmændene. Flere end 1000 har brugt det nye værktøj.
Tonny Thierry Andersen, koncerndirektør i Nykredit. | Foto: Nykredit/PR
Tonny Thierry Andersen, koncerndirektør i Nykredit. | Foto: Nykredit/PR

Flere end 1000 landmænd er begyndt at bruge landbrugets nye klimaværktøj, som blev lanceret for et halvt år siden. Det skriver Nykredit i en pressemeddelelse.

Klimaværktøjet ESGreen Tool er blevet udviklet af Seges Innovation, og i november sidste år smed Forenet Kredit, der ejer Nykredit, omkring 18 mio. kr i udviklingen af værktøjet.

Da var målsætningen, at det inden for to kalenderår fik 3000 til 5000 landmænd og studerende om bord. Siden lanceringen i marts er de første 1000 landmænd begyndt at bruge værktøjet.

”Vi er glade for, at så mange danske landmænd har taget godt imod det nye klimaværktøj, som bl.a. er finansieret af vores ejer, Forenet Kredit, og udviklet i samarbejde med landbruget selv. Som den største udlåner til landbruget vil vi gerne gøre, hvad vi kan for at bidrage til den grønne omstilling i sektoren, og den store efterspørgsel på ESGreen Tool viser blot, at mange landmænd er interesserede i at overgå til mere bæredygtige løsninger,” siger Tonny Thierry Andersen, koncerndirektør i Nykredit.

ESGreen Tool kan samle alle informationer om bedriften og udregne klimaaftrykket. Herefter kan man blive rådgivet til at nedbringe sin udledning.

”I Forenet Kredit har vi valgt at medfinansiere ESGreen Tool og det tilhørende uddannelsesforløb, fordi vi gerne ville give alle danske landmænd muligheden for at arbejde databaseret og systematisk med den grønne omstilling af deres landbrug. Vi tror på, at klimavenlige landbrug er konkurrencedygtige landbrug, og derfor håber jeg, at endnu flere vil tage godt imod de nye muligheder,” siger vicedirektør Karsten Beltoft fra Forenet Kredit i pressemeddelelsen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AgriWatch)

Klimaalliance giver Industriens Pension pejlemærker frem mod CO2-neutralitet

Miljøstyrelsen udsendte misvisende tal om udledningen af kvælstof

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også