CleantechWatch

København kritiseres for at dobbeltudnytte Hofors grønne certifikater

Det kommunale forsyningsselskab kritiseres for sammen med kommunen at bruge CO2-reduktioner dobbelt.

Hofor og Københavns Kommune bruger samme CO2-reduktion og kritiseres dermed for at være lidt for kreativ i sin opgørelse. | Foto: PR / Hofor

Københavns Kommune kritiseres for at lave ”kreativ bogføring” i sit klimaregnskab. Det sker ved, at Hofor sælger sine rettigheder til grøn strøm, hvormed de både tæller de både med i kommunens og forsyningsselskabets klimaregnskab, som altså flere aktører kan bryste sig af samme CO2-reduktion.

Det skriver Politiken.

”Det er pinagtigt og uværdigt, at kreativ bogføring og smuthuller spiller en så central rolle i Københavns klimapolitik,” siger medlem af borgerrepræsentationen for De Konservative Peter Bjerregaard til avisen.

Han får medhold af professor i energiplanlægning ved Aalborg Universitet Brian Vad Mathiesen og forsker ved DTU Anders Bjørn, ligesom Socialdemokratiet i København vedkender, at praksissen er vildledende.

Praksissen kommer dog næppe til at blive stoppet lige nu, siger Marcus Vesterager, der er medlem af borgerrepræsentationen for Socialdemokratiet og i Hofors bestyrelse. Han står ved, at Hofor har besluttet at sælge grønne certifikater, men åbner dog en bagdør for en potentiel drøftelse af en ny praksis – men først i forbindelse med Københavns nye klimaplan i 2025.

Hofor indvier storstilet UV-anlæg

Envidan henter ny topchef i Hofor

Hofor hylder Jonas Vingegaard med gul belysning

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs