CleantechWatch

DI glæder sig over Biden-udmelding: Understreger vigtighed af grøn omstilling

Det er gode nyheder, at Joe Bidens udmelding om uafhængighed af russisk olie ikke kompromitterer de grønne ambitioner, lyder det fra DI-chef.

Foto: WIN MCNAMEE/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Den amerikanske præsident Joe Bidens udmelding om, at det er fortsat omstillingen til grøn energi, der skal sikre USA energimæssig uafhængighed på sigt, skaber glæde hos Dansk Industri. Det betyder nemlig, at en frigørelse fra russisk olie ikke betyder, at der bliver skortet på det grønne ambitioner.

Det skriver Børsen.

“Han (Joe Biden, red.) kunne jo godt have sagt, at nu lægger man den grønne omstilling lidt på køl, men der ryster han ikke på hånden. Så der er sat to streger under, hvor vigtig den grønne omstilling er på sigt også i USA,” siger Louis Funder, der er USA-chef hos DI.

Udmeldingen fra præsidenten kommer som følge af energikrisen og Ruslands invasion af Ukraine, der har sendt priserne i vejret for både virksomheder og borgere. Men det lader altså ikke til at påvirke de ambitioner om klimaoptimering, den amerikanske kongres har.

Den grønne omstilling satser en lang række danske virksomheder også stort på både i form at levering af grøn energi og energioptimering inden for andre sektorer.

Bidens infrastrukturpakke kan skabe store muligheder for danske rådgivere

EU-udspil vil sætte turbo på varmepumper i kamp mod russisk gas

Rusland truer med at lukke for gasforsyningen til Europa

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs