HK anlægger sag mod Novozymes om ligeløn

Sagen som stammer tilbage fra 2016 kan koste Novozymes 100 mio. kroner.
Foto: Novozymes/PR
Foto: Novozymes/PR
AF MARKETWIRE

Novozymes er i Danmark blevet sagsøgt at HK Privat, efter at fagforeningen siden 2016 har forsøgt at indgå en aftale med ingredienskoncernen om kvinders aflønning. Novozymes kan risikere at tabe 100 mio. kr.

Det skriver Finans.

"Vi har mistet tålmodigheden. Novozymes er jo ellers en af landets største og mest hypede virksomheder, der plejer at gøre en dyd ud af at have styr på alt muligt, og som vi ikke normalt har sager med. Derfor havde vores tillidsrepræsentanter troet, at sagen selvfølgelig ville blive løst. Men Novozymes har ikke lavet andet end at trække sagen i langdrag," lyder det fra formand for HK Privat, Simon Tøger, til Finans.

HK Privat peger på, at omkring 450 kvindelige laboranter hos Novozymes i snit modtager 12 pct. mindre i løn end en gruppe mandlige teknikerkollegaer, selv om de skaber den samme økonomiske værdi.

Hos Novozymes afvises HK Privats argumenter. Koncernen mener, at fagforbundet sammenligner to forskellige faggrupper med forskellige arbejdsopgaver, og derfor "kan deres stillinger og løn ikke sammenlignes", mener Morten Engaard Rasmussen, koncerndirektør i Novozymes.

Frasalg og organisk vækst løfter Haldor Topsøes indtjening markant

Mette F.: Danmark skal være uafhængig af russisk gas 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også