Enhedslisten trækker støtten til transportministeren

Efter samråd torsdag om de tilbageholdte CO2-tal vælger Enhedslisten nu at trække støtten til Benny Engelbrecht (Opdateres)
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
AF ANJA HAUGE OG THOMAS BO CHRISTENSEN

Torsdag eftermiddag har Enhedslisten trukket støtten til transportminister Benny Engelbrecht (S).

Uden Enhedslistens støtte kan transportministeren risikere at få et flertal imod sig og dermed blive nødt til at trække sig.

”Konklusionen fra vores gruppemøde er klar. Vi har ikke længere tillid til Benny Engelbrecht som transportminister,” udtaler politisk ordfører Mai Villadsen.

Pressemødet kommer efter et samråd med ministeren i sagen om de tilbageholdte CO2-tal.

Sagen startede, efter MobilityWatch kunne afsløre, at der fandtes CO2-beregninger for over halvdelen af projekterne i Infrastrukturplanen. Disse blev dog ikke givet til aftalepartierne, selvom flere partier efterspurgte beregningerne.

Ingeniøren har efterfølgende kunne fortælle, at Transportministeriet havde bedt Vejdirektoratet om at fjerne oplysningerne, inden materialet blev fremlagt for aftalepartierne.

I knap tre timer blev ministeren grillet af Folketingets partier torsdag eftermiddag om hans rolle i sagen.

Og her meldte ministeren, at han fortrød, at han ikke havde givet oplysningerne til Folketingets partier, og han meldte samtidig, at han fremover vil fremlægge oplysninger for partierne – også selvom de er forbeholdt usikkerhed.

Den melding var dog ikke nok for Frie Grønne, som allerede inden samrådet var færdigt meldte, at de ville have ministeren til at gå af.

Vildledning

På pressemødet torsdag lyder det fra Enhedslistens ordfører:

”Vi ved nu med sikkerhed at de her tal faktisk eksisterede, og at han havde set tallen og havde godkendt dem flere gange,” lyder det fra Mai Villardsen.

”I dag ved vi så oveni købet, at ministeren godt vidste, at tallene blev fjernet. Derfor er det vores helt klare vurdering, at ministeren har tilbageholdt centrale klimatal og vildledt Folketinget.”

”Det går simpelthen ikke. Vi har ikke noget imod Benny Engelbrecht personligt, men det er grundlæggende i et demokrati, at vi skal have tillid til de oplysninger, vi får,” lød det videre fra Enhedslistens politiske ordfører.

Hun understreger dog, at Enhedslisten fortsat har tillid til regeringen. Samtidig påpeger hun, at det er op til de andre partier, hvad der skal ske med Benny Engelbrecht.

”Men vi har gjort op med os selv, at vi ikke kan have tillid til en minister, der har tilbageholdt så centrale tal,” siger hun.

Skulle ministeren fortsætte, siger Enhedslisten, at man vil opfatte sig som i opposition til ministeren, men de vil dog ikke trække støtten til regeringen, selv hvis han bliver på posten.

(Opdateres)

Engelbrecht: Min fremtid er op til Folketinget

 

Video får støtteparti til at tvivle på ministers forklaring i CO2-sag

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også