CleantechWatch

Casa planlægger ny bæredygtig bydel ved Aarhus

Entreprenøren Casa har netop købt et byggefelt i Lisbjerg uden for Aarhus, som efter planen skal transformeres til en helt ny bydel, hvor fokus er på bæredygtighed.

100 boliger skal udgøre en ny bydel i Lisbjerg ved Aarhus, hvor fokus bliver på bæredygtige materialer. | Foto: PR / Casa

I 2024 vil en ny, bæredytig bydel i Lisberg ved Aarhus stå klar til at modtage nye beboere. Det oplyser Casa i en pressemeddelelse, idet entreprenøren netop har skrevet under på byggefeltet.

”Lisbjerg er et af Danmarks største udviklingsområder lige nu, som fuldt udbygget kommer til at rumme 25.000 indbyggere og flere tusind arbejdspladser. Vi er glade for at være med i udviklingen fra dag ét og har store ambitioner for projektet,” udtaler Torben Modvig, adm. direktør i Casa.

Det aktuelle projekt med bæredygtige boliger kommer ifølge meddelelsen til at indeholde minimum 100 boliger udgjort af lejligheder og rækkehuse. De får DGNB-certificeringen guld og vil blive bygget med materialer, som ”let kan tages ned og genbruges,” fremgår af meddelelsen.

Boligområdet bliver udviklet i samarbejde med den norske arkitekt- og ingeniørkoncern Norconsult og Aarhus Kommune.

”Området designes med en mangfoldighed af bæredygtige boformer, der bliver blandet på kryds og tværs, så børnefamilier, seniorer og unge studerende kan finde et hjem i samme område. Byrummet er indrettet, så der kan opstå tilfældige møder mellem naboerne, der fremmer fællesskab,” lyder det fra Torben Modvig.

Han henviser til, at det nye byområde kommer til at indeholde tre gårdrum, som får form efter et trekløver. Hver enkelt gårdrum får eget tema, som efter planen skal invitere beboerne til at besøge hinandens områder.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EjendomsWatch)

NCC skriver under på trecifret millionkontrakt om bæredygtigt byggeri til PensionDanmark

Ny Sweco Architects-direktør: Grøn omstilling kræver konstant forbedring og ledelsesmæssig opmærksomhed

Sweco sender medarbejdere på bæredygtig efteruddannelse

Niras ser boom i efterspørgsel på grønne byggeløsninger

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs