CleantechWatch

Selvom et grønt stempel kan være på vej mod naturgas viger pensionssektoren udenom

I følge et læk af den kommende EU-taksonomi vil naturgas kunne stemples som grøn investering, men pensionskasser forventer ikke at storme mod sektoren.

Michael Nellemann er investeringsdirektør i PKA | Foto: PR

Bliver et lækket udkast af EU's taksonomiforordning til virkelighed, kan naturgas under særlige vilkår få en definition som grøn investering, skriver BørsenPro.

Taksonomien skal investorer bruge til at afgøre, hvad der kan betegnes som en grøn investering, og hvad der ikke kan, og naturgas vil kun kunne være en grøn energikilde, hvis det eksempelvis afløser energikilder som kul og olie.

Alligevel har investeringsdirketør i PKA Michael Nellemann ikke lyst til at sende flere af PKA-kundernes opsparede midler mod gasinvesteringer.

"Naturgas er ikke en grøn investering, og det kommer vi heller ikke til at kalde (det, red.). Men dermed ikke sagt, at vi ikke har virksomheder i porteføljen, der producerer gas. Det har vi. Fælles for de investeringer er, at der er et tidsmæssigt udløb, så transformationen skal være i gang. Gas kan være en overgangsløsning, men vi har indregnet, at der er et udløb – og det bliver i din og min tid," siger Michael Nellemann til BørsenPro.

(Denne artikel er leveret i samarbejde med vores søstermedie FinansWatch)

Pensionsdirektør til politikerne: Giv fradrag for grønne afkast 

Pensionskasser mærker den grønne investeringslyst hos kunderne 

ATP stiller nyt klimakrav til virksomheder 

Mere fra CleantechWatch

Danva udbygger krav til forbud mod PFAS-stoffer

Der er grund til bekymring for dansk miljø og vandkrebsløb som følge af ny opgørelse over PFOS-forurening i Danmark, ifølge Danva-direktør Carl-Emil Larsen, som nu foreslår flere tiltag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job