CleantechWatch

Forsker: Bæredygtighed mangler i offentlige udbud

Der er langt mellem ord, der lægger sig op ad bæredygtighed, i de offentlige udbud, mener en ph.d.-forsker, der i et projekt er ved at under søge de offentlige indkøb.

Grønne it-produkter er blandt de prudukter, som leverandører undrer sig over ikke bliver indkøbt oftere. | Foto: Fabian Sommer/AP/Ritzau Scanpix

Der er langt mellem grønne udbud i det offentlige, siger en forsker, der i sin ph.d er ved at undersøge bæredygtige elementer i offentlige indkøb. Mellem 10 og 44 pct. indeholder bæredygtighed, skriver Børsen.

"Vores billede er også, at det er meget begrænset, hvor meget man anvender grønne udbudskriterier," vurderer ph.d.-studerende Bjarke Lund Sørensen.

Projektet skal ved hjælp af kunstig intelligens og machine learning kortlægge offentlige udbudsmaterialer. Foreløbig er der lavet analyse på udbudstekster for det seneste år.

Mellem 10 og 44 pct. indeholder formuleringer eller ord om bæredygtighed, men det er usikkert, hvor mange der reelt benytter bæredygtighed som et vurderingskriterium, hvor bæredygtighed vægtes med en given procent.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ItWatch)

Kommende jurister stikker i højere grad snuden i klimasporet 

Efter afsløring af sort olie i grønne fonde slår tilsynet fast: Bæredygtige fonde skal investere bæredygtigt 

Fødevarekoncern fremlægger nyt klimaprogram med bindende mål 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job