CleantechWatch

Debat: CCUS-strategi skal være med til at omstille transporten og indfri erhvervspotentiale

Regeringen ser ud til at have glemt, at den grønne CO2 er vigtig for produktionen af Power-to-X brændsler, lyder det fra Dansk Energi og Rådet for Grøn Omstilling i dette fælles debatindlæg.

Foto: Jens Dresling

Folketinget forhandler netop nu endnu et delelement i en samlet CCUS-strategi. Desværre tyder det på, at regeringen har glemt, at den grønne CO2 er et afgørende element i fremstillingen af de Power-to-X brændsler, der er nødvendige for at omstille alle dele af transporten samt skabe et nyt grønt dansk erhvervspotentiale.

Folketinget er godt i gang med at tage stilling til endnu en del i en samlet strategi for CO2-fangst, lagring (CCS) og anvendelse (CCU). Desværre ser det ud til, at regeringen har glemt, at det skal være en strategi for både CCS og CCU, da regeringen lægger op til, at de 0,4 mio. ton CO2-reduktion strategien skal levere i 2025, kun skal ske via lagring. Der er derfor en betydelig risiko for, at vi ikke får CO2’en i spil i en Power-to-X-sammenhæng. Det er i vores øjne et brud med klimaaftalen for energi og industri fra juni 2020, hvor det tydeligt fremgår, at strategien og dermed de afsatte midler skal understøtte både CO2-lagring og -anvendelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job