CleantechWatch

Hedegaard om COP26-afbud fra stormagter: Det går i "den totalt forkerte retning"

Flere præsidenter og premierministre har allerede meldt fra til COP26, der begynder i Glasgow i weekenden. De får tidligere EU-klimakommissær Connie Hedegaard til at frygte, at der vil slækket markant på succeskriterierne for klimatopmødet.

Connie Hedegaard peger på, at "meget kan gå galt" på COP26 på baggrund af den aktuelle energikrise med høje energipriser, mangel på især naturgas og uoverensstemmelser mellem nogle af de største og vigtigste aktører. | Foto: Jens Henrik Daugaard/IND

Præsidenterne fra Rusland, Kina og Brasilien samt premierministeren fra Australien har meldt fra til COP26, og det får forhenværende klimakommissær og bestyrelsesformand i den grønne tænketank Concito Connie Hedegaard til at råbe vagt i gevær og sige, at det går i "den totalt forkerte retning".

Det skriver Børsen.

Når de lande, der tilsammen står for at udlede med CO2 og andre drivhusgasser og samtidig har lave ambitioner om og planer for at reducere dem, melder fra, bliver det ifølge Connie Hedegaard "hamrende svært", da der på Klimatopmødet skal diskuteres "økonomi, finansiering og markeder", altså om blandt andet ilandenes løfter til ulandene om årlig milliardstøtte bliver opfyldt.

"Der er virkeligt dårlige relationer mellem USA og Kina, det gælder også forholdet mellem EU og Rusland og mange andre lande, der ikke har den store interesse i at bøje sig mod hinanden," siger Connie Hedegaard om udgangspunktet for FN-topmødet.

Hun tror, at det er usandsynligt, at COP26 vil resultere i, at "man kan sige, at nu er vi i mål", men at succeskriteriet i stedet vil være, "hvis man bagefter kan sige, vi er stadigt der, hvor det er muligt at holde sig inden for de 2 graders temperaturstigning – og helst mindre."

Statsministeren melder sig klar til afbudsramt FN-klimamøde

Putin bliver væk fra klimatopmøde i Skotland 

Medie: Kinas præsident kommer ikke til klimatopmøde 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs