CleantechWatch

Staten når fastlagt energisparemål

Ifølge Energistyrelsens tal er de statslige institutioner lykkedes med at reducere deres energiforbrug med knap en femtedel siden 2006.

Foto: Bygningsstyrelsen

Ansatte i staten kan give sig selv og hinanden et grønt klap på skulderen.

Ifølge en opgørelse fra Energistyrelsen er de statslige institutioner samlet set nemlig lykkedes med at reducere deres energifobrug med 18 pct. i perioden 2006-2020, hvilket er mere end den fastlagte målsætning på 14 pct. reduktion for perioden.

Det skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Her fremgår det også, at særligt energirenoveringer af de statslige bygninger har bidraget til at nå målet.

I de seneste år har Bygningsstyrelsen blandt andet gennemført energirenoveringer af 19 statslige kontorejendomme i hele landet og indgået et samarbejde med fem ministerier med det formål at reducere energiforbruget "gennem forskellige energibesparende tiltag".

Det bemærkes dog i meddelesen, at der i 2020 har været en ekstraordinært stor energireduktion i statens bygninger på grund af hjemsendelsen af offentligt ansatte i forbindelse med coronapandemien.

Statens energiforbrug udarbejdes på baggrund af ministeriernes og tilhørende institutioners – herunder gymnasier, museer og politi – indberetninger til Energistyrelsens database Offentligt Energiforbrug.

I januar meldte Energistyrelsen ud, at staten er pålagt at reducere sit energiforbrug med mindst 10 pct. yderligere frem mod 2030 – mål, der gælder ligeledes gælder for både de enkelte ministerier og de underliggende institutioner.

Ny målsætning skal hæve barren for statslige energibesparelser

Renoveringsbranche: Højere ambitioner for energibesparelser er rettidig omhu

Grøn renoveringsbranche om EU-planer: "Danmark bør lægge sig i førerselen" 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs