Nordnet går forrest med rangordning af fondes bæredygtighed

Nordnet vil som den første handelsplatform i landet kategorisere investeringsfonde efter, hvor bæredygtige de er efter den nye disclosureforordning fra EU.
Anne Buchardt er landechef for Nordnet i Danmark. Hun håber, kategoriseringen af bæredygtige produkter vil gøre det lettere for kunder at finde rundt i bæredygtige produkter. | Foto: Brian Karmark/ERH
Anne Buchardt er landechef for Nordnet i Danmark. Hun håber, kategoriseringen af bæredygtige produkter vil gøre det lettere for kunder at finde rundt i bæredygtige produkter. | Foto: Brian Karmark/ERH

Nu bliver det lettere for Nordnets kunder at se, om de produkter, de investerer i, er bæredygtige. Som den første investeringsplatform i Danmark vil Nordnet nemlig kategorisere de børsnoterede investeringsfonde efter, hvor bæredygtige de er.

Det skriver Nordnet i en pressemeddelelse.

Kategoriseringen er direkte afledt af den såkaldte disclosureforordning fra EU, der regulerer, hvilket oplysninger finansielle aktører skal lægge frem om produkternes bæredygtighed.

Fremover vil det nu fremgå af handelsplatformens information om fonde og i søgekriterierne, om de enkelte fonde fremmer eller sigter mod bæredygtige investeringer.

De bæredygtige fonde kan inddeles i to kategorier: Artikel 8 og artikel 9-fonde afhængig af målet for graden af bæredygtighed.

Artikel 8-fonde fremmer miljømæssige eller sociale forhold, men har ikke bæredygtighed som mål. De kaldes også "lysegrønne fonde."

Artikel 9-fonde har til mål at investere bæredygtigt. De kaldes også "mørkegrønne fonde."

Anne Buchardt, der er landechef for Nordnet i Danmark, forventer, at de nye kategorier vil gøre det lettere for investorer at identificere bæredygtige produkter.

"Der findes i dag en række forskellige måder at rangordne bæredygtige fonde udviklet af en række private aktører. Ambitionerne har været gode, men det har ført til udfordringer for de investorer, der ønsker at investere bæredygtigt, da klassifikationerne har været meget forskellige. Med den nye EU-klassifikation får vi en fælles europæisk standard, som man kan forholde sig til," siger hun.

3000 fonde skal kategoriseres

De nye oplysninger om bæredygtighed vil løbende blive rullet ud fra næste uge og vil på sigt omfatte alle de 3000 fonde og ETF'er, der i dag kan handles på platformen.

I dag er det omkring 24 pct. af fondene, der er lysegrønne og overholder artikel 8, mens to pct. er mørkegrønne og overholder artikel 9.

"Det føles godt at være den første investeringsplatform i Danmark og Norden, der stiller EU’s nye klassifikation for bæredygtighed af fonde til rådighed for vores kunder. Vores ambition er at være førende, når det kommer til bæredygtige investeringer. For os betyder det, at vi skal have det største udvalg af bæredygtige investeringsmuligheder, herunder omfattende og god information, så vores kunder kan investere bæredygtigt, hvis de ønsker det," siger Anne Buchardt.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FinansWatch)

Svensk venturefond ser stort potentiale for grønne tech-investeringer i Danmark

Novo-pengetank køber grønt guld med arme og ben

Grønne aktiver attraktive efter fornyet fokus på grøn omstilling 

Kapitalfonde rider på grøn bølge: "Helt ærligt, så er det et bedre tidspunkt at sælge end at købe" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også