EU-klimapakke giver positive udsigter for FLSmidths cementdivision

Cement- såvel som minedriftsdivsionerne har positive udsigter, vurderer topchef.
Foto: Lars Krabbe/ERH
Foto: Lars Krabbe/ERH
AF RITZAU FINANS

Udsigterne for FLSmidths to divisioner er begge klart positive.

Det fortæller FLSmidths administrerende direktør Thomas Schulz til Ritzau Finans om divisionerne Cement og Mining efter regnskabet for andet kvartal.

Cement-divisionen er stadig under pres, fortæller koncernchefen, men potentialet er øget betydeligt med det klimarapporten efterspørger og det Europa gør med "Fit for 55"-pakken.

"Potentialet er øget betydeligt med potentielle investeringer i højteknologi, der fokuserer på reduktion af CO2," siger Thomas Schulz, der fremhæver, at meget af ordrebogen allerede er bygget på grøn teknologi.

På kort sigt ser topchefen udsigterne for Cement som svære, men på mellemlang og lang sigt er de fantastiske.

"Simpelthen fantastisk. Rigtig godt potentiale, og vi er rigtig godt positioneret," siger Thomas Schulz om udviklingen i Cement.

Mining er i en vækstcyklus, hvor corona var et bump på vejen, og det har ifølge koncernchefen derfor været perfekt timing, at FLSmidth har været i stand til at købe Thyssenkrupps mineudstyrsdivision.

"Ligegyldigt hvordan du evaluerer det. Så sammenligner du med det værste år nogensinde. Så det er faktisk perfekt timing," udtaler Thomas Schulz.

Samtidig er mineudstyrsforretningen allerede i en vækstcyklus, så dér er udsigterne på kort sigt allerede gode, fremhæver FLSmidths topchef.

Bedre indtjening på minedrift

FLSmidth aftalte i forrige uge at betale 2,4 mia. kr. for mineudstyrsdivisonen fra Thyssenkrupp, der aflagde regnskab onsdag.

"De positive kommentarer om mineudstyrssektoren fra deres telekonference i går, bekræfter os i, at der er virkelig godt potentiale for fremtiden," siger Thomas Schulz.

Topchefen er overbevist om, at han kan løfte indtjeningsmarginalen for Thyssenkrupps mineudstyrsforretning, der i øjeblikket er negativ.

FLSmidth har som følge af coronakrisen dog ikke nogen langsigtede mål, og vil ud på den anden side, før der kommer nye mål.

"Det er simpelthen for tidligt at komme med langsigtede mål. Det eneste jeg kan sige, er, at vi vil have vækst og en højere indtjeningsmargin," udtaler Thomas Schulz.

FLSmidth skal nedbarbere fransk cement-producents udledninger med kæmpeordre

Cementvirksomhed skruer markant op for CCS-satsning med ny plan 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også