CleantechWatch

FN’s klimarapport skaber bestyrtelse og stor bekymring – men den skaber også optimisme

Den nye rapport fra FN’s klimapanel skaber stærke reaktioner. Mange er bekymrede over udsigten til, at temperaturstigningen allerede i 2030'erne kan passere 1,5 grader. Der er også frygt for mere ekstremvejr og stigende vandstand. Men rapporten om klimaforandringerne, der rammer fra Struer til Sydsudan, skaber også optimisme, fordi fakta nu er så klare, at det bliver lettere for politikerne at handle.

Efter weekendens regn er stueetagens gulv hos Louisa Poulsen blevet vandskadet. Med mindre der kommer styr på kloaknettet, er det måske ikke sidste gang, at hun oplever oversvømmelser. | Foto: Rikke Kjær Poulsen

Da regnen lørdag faldt tungt over gymnasielærer Louisa Poulsens hus på Nørmarkvej i Struer, fik hun et lille indblik i, hvad der venter i den varmere, vådere og vildere verden, som beskrives af FN’s klimapanel, IPCC, i en ny og længe ventet hovedrapport.

"Det er klart, at klimaforandringerne udstiller og sætter en lup på, hvor skrøbeligt, forkert, gammeldags og misligholdt vores kloaknet er," siger hun og fortæller, hvordan en blanding af spildevand og regnvand stod op ad kloakken og oversvømmede gulvet i stueetagen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs