Ny rapport: Virksomheder mangler viden om klimaaftryk fra it

Virksomheder prioriterer eller kender ikke til bæredygtig it som et redskab i deres generelle klimaindsats. Det viser en ny rapport, der skal øge virksomhedernes fokus på brugen af grøn it.
Direktør i Cepgemini Danmark Claus Rydkjær siger, at skiftet over mod en mere bæredygtig hverdag og verden er helt central i dag. | Foto: Capgemini Danmark PR
Direktør i Cepgemini Danmark Claus Rydkjær siger, at skiftet over mod en mere bæredygtig hverdag og verden er helt central i dag. | Foto: Capgemini Danmark PR

Virksomheder er endnu ikke der, hvor de kender nok til bæredygtig it som et redskab i deres generelle klimaindsats til trods for et øget fokus på mere bæredygtige løsninger. Det viser en ny rapport fra den globale it-konsulentvirksomhed analyseenhed Capgemini Research Institute, der har undersøgt 1.000 virksomheder og organisationers syn på grønne it-løsninger.

Det skriver csr.dk.

Af rapporten fremgår det, at kun 22 pct. af de adspurgte forventer at nedbringe deres klimaaftryk gennem mere bæredygtige IT-løsninger indenfor de næste tre år, 29 pct. svarer, at de i dag anvender redskaber til at bedømme og følge klimaaftrykket fra deres it, og kun hver tredje svarer, at bæredygtig it er sat på bestyrelsesagendaen. Det kalder på en ændring, siger direktør i Cepgemini Danmark Claus Rydkjær:

”Vores rapport understreger, at det blandt andet bør ske ved at indtænke nye forretningsmodeller, der direkte er understøttet af mere bæredygtig IT og har et helhedsperspektiv på tværs af alle dele af forretningen.”

Rapporten viser desuden, at kun seks pct. af de undersøgte virksomheder har det, Capgemini definerer som et højt niveau af modenhed på bæredygtig it, og 45 pct. af de adspurgte svarer, at de er klar til at betale en merpris på op til fem pct. for mere bæredygtige it-produkter og -løsninger.

Dansk Industri vil hæve CO2-afgifter 

Genbrug udløser ingen bonus til virksomheders klimaregnskaber 

Usikkerhed om klimaregnskaber giver hovedpine hos dansk erhvervsliv – og kan sætte ambitiøs grøn omstilling over styr 

Mette F. før topmøde: USA er ekstrem vigtig i klimakampen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også