CleantechWatch

Fødevarekoncern melder sig med fond ind i kampen for klimaet

Produktionen af palmeolie og kakao skal ikke blot være skovrydningsfri, men ligefrem bidrage positivt til bibeholdelsen af skove, mener britisk fødevarekoncern, som nu går sammen med fond i kampen for klimaet.

Foto: Bruno Kelly / Ritzau Scanpix

Det britiske supermarked Waitrose og søsterselskabet John Lewis har sat et mål om ikke blot at eliminere skovrydninger i sin forsyningskæde, men ligefrem at være såkaldt "skovpositive" i forhold til produktionen af palmeolie, soja og kakao.

Det skriver Foodnavigator.

"Vores mål er at have en positiv indflydelse på de samfund og landområder, vi trækker på," sagde Samuel Lee-Gammage, etik- og bæredygtighedschef for virksomhedernes moderselskab, John Lewis Partnership, til et webinar.

At være skovpositiv er at gå skridtet videre fra at bekæmpe skovrydning, hvor man blot sørger for, at træer ikke bliver fældet. Ved at være skovpositiv bidrager man også direkte til at beskytte den eksisterende skov.

Skovbevarelsesfonden FCF forklarer, at det eksempelvis gøres ved at sørge for, at det lokale folk har styringen over skoven, fordi det skulle være dem, der er bedst til at passe på den.

Sammen med fonden har Waitrose og John Lewis Partnership valgt at beskytte et tropisk skovområde på den indonesiske del af øen Borneo.

Målet for John Lewis Partnership er at al palmeolie skal være skovrydningsfrit inden 2025.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch)

Ny CFO i Hedeselskabet: "Jeg ser det ikke som arbejde, men som noget jeg vælger at bruge min tid på"

EU's biobrændsel-boost kædes sammen med skovrydning af areal svarende til Holland

Regeringen fandt en lille milliard til et essentielt klimagennembrud - men der er brug for 30 mia. kr. mere

Ny klimaskovfond henter første direktør fra grønt partnerskab 

Mere fra CleantechWatch

Energikrise kan gøre grønne virksomheder til bedre investeringscases

Vækstfonden bebuder stor fokus på grønne investeringer og forventer syndikater på tværs af venture, corporate-venture, institutionelle investorer, familiekontorer og de forskningsbaserede investorer. HC Andersen Capital forventer især interesse for færdigudviklede teknologier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs