CleantechWatch

Dansk Industri foreslår pulje på halv milliard til genanvendelse i klimaudspil

For at få genbrugssektoren til at blive frontløber i klimakampen foreslår erhvervsorganisationen nu massive millioninvesteringer fra den danske stat. "Flere virksomheder går derfor med konkrete investeringsplaner, men de har svært ved at finde finansiering," advarer DI.

Foto: Finn Frandsen / Ritzau Scanpix | Collage: Peter Thomsen

Med en historisk klimaambition om en 70 pct.-reduktion i udledninger i 2030, mangler der fortsat finansiering til at sikre en bedre brug af de nuværende ressourcer.

Sådan lyder opråbet i et nyt udspil fra brancheorganisationen Dansk Industri, der foreslår oprettelsen af en pulje på en 500 mio. kr. til at "kickstarte investeringer" i danske sorterings- og genanvendelsesteknologier.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Klumme: Slut med kejserens nye klimaklæder

På COP26 i Glasgow har virksomheder og verdensledere forsøgt at finde løsninger på den globale klimakrise. Alle er enige om, at ambitionerne skal øges. Alligevel ser vi stadig virksomheder på stribe annoncere CO2-neutrale målsætninger, som klinger hult, skriver Thomas Schrøder, der er direktør i Schneider Electric, i denne klumme.

Verdo bliver et andelsselskab

Ændringen vil ikke betyde noget for den daglige drift, men det vil give forbrugerne øget indflydelse på Verdo og øge demokratiseringen, siger selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs