CleantechWatch

Klimaråd ønsker mere fokus på udledning fra store infrastrukturprojekter

Klimarådet opfordrer til, at større infrastrukturinvesteringer indgår eksplicit i Energistyrelsens Klimafremskrivninger, lyder det i kommentar til den seneste rapport.

Foto: Lars Krabbe/Foto: Lars Krabbe/Ritzau Scanpix

Forleden kom Energistyrelsen med sin første årlige Klimastatus og -fremskrivning, som er en del af klimaloven. Rapporterne skal bidrage til en løbende opfølgning på klimaindsatsen i forhold til målsætningen om, at Danmarks udledning af drivhusgasser i 2030 skal være reduceret med 70 pct. i forhold til niveauet i 1990.

Af rapporten fra Energistyrelsen fremgår det overordnet, at de samlede netto-udledninger med den nuværende vedtagne politik i 2030 forventes at være faldet til 35,0 mio. ton CO2e, svarende til en reduktion på 55 pct. i 2030 i forhold til 1990-niveauet. Dermed er der på nuværende tidspunkt en reduktionsmanko på 15 procentpoint i forhold til klimalovens 70 pct.-målsætning.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Aquaporin: Vi er ikke gået for tidligt på børsen

Direktøren for Aquaporin afviser over for CleantechWatch, at virksomheden har valgt at lade sig børsnoteret for tidligt til trods for faldende aktiekurs, hjælp fra Danske Bank og et nu fuldt udnyttet stabiliseringsmandat.

Neles opkøber vandpumpeforretning

Den finske maskinproducent Neles har opkøbt vandpumpeforretningen i det finske selskab Flowrox. Pumpeforretningen omsatte for 30 mio. euro i 2020 og forventes at holde niveauet det kommende regnskabsår.  

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs