CleantechWatch

Wammen tager topcheferne med på klimaråd

De 13 formænd for de regeringsnedsatte klimapartnerskaber skal nu hver især komme med seks forslag, der skal hjælpe Danmark til at nå sit klimamål.

Foto: Philip Davali

De 13 formænd for klimapartnerskaberne er blevet inviteret til et videomøde med finansminister Nicolai Wammen, hvor deres forslag til en grøn omstilling skal diskuteres.

Det skriver Børsen.

Ydermere skal hvert klimapartnerskab komme med seks forslag, tre forslag der kan give en CO2-reduktion på langt sigt og tre på kort sigt. Forslagene stammer fra rapporter, som hvert klimapartnerskab udformede i foråret, men nu skal de så prioriteres.

"Nu bliver klimapartnerskabsformændene taget ind i det politiske maskinrum. Min ambition er at tage en række af deres gode idéer og anbefalinger og bruge dem, når vi udformer politiske initiativer. Det skal fyre op under kedlerne i en grøn genopretning af dansk økonomi her og nu," siger Nicolai Wammen til avisen.

Finansministeren fortæller videre, at han sigter efter løsninger, der både giver en CO2-reduktion og sætter mere gang i den danske økonomi.

Klimaminister vil vurdere klimaeffekten på alle lovforslag

Wammen advarer mod unødigt dyr vej mod klimamål

Minister vil genopbygge Danmark i tråd med FN's verdensmål 

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs