CleantechWatch

Aarhus Havn vil være CO2-neutral inden 2030

Det er lykkedes Aarhus Havn at reducere sit CO2-udslip med 14 pct. sidste år, men målet er at være CO2-neutral inden 2030. Fuld elektrificering af maskin- og bilpark skal være med til at sikre målet.

Foto: Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix

Aarhus Havn stiler mod at opnå CO2-neutralitet i 2030 og kortlægger i sin seneste bæredygtighedsrapport, hvordan havnen kan nå målet i praksis.

Sidste år lykkedes det for Aarhus Havn at nedbringe sit udslip af CO2 med 14 pct. til 1787 ton CO2, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Reduktionen sidste år blev opnået gennem et mindre forbrug af diesel til køretøjer, en større andel af vindenergi og mindre brændstof til lods- og slæbebåde.

"Rederiernes skibe bliver stadig større, og selvom godsmængden er steget, betyder det færre anløb og dermed reduceret aktivitet for vores lods- og slæbebåde. Men det er en positiv udvikling, fordi det samlede CO2-aftryk på søtransport af gods dermed falder," siger Aarhus Havns driftsdirektør, Anne Zachariassen, i meddelelsen.

CO2-neutralitet i 2030 vil havnen blandt andet nå gennem elektrificering af sine maskiner og køretøjer, omstilling til grøn energi, mens havnens forbrug af brændsel skal omlægges til CO2-neutrale drivmidler. Som led i omstillingen har Aarhus Havn stiftet et bæredygtighedsnetværk, som et antal af havnens 150 virksomheder deltager i.

”Aktuelt oplever vi øgede krav om bæredygtighed fra myndighederne og dermed øgede omkostninger for virksomhederne. Bæredygtighed er morgendagens ’licens to operate’, men mange virksomheder har måske også svært ved at vide, hvad de konkret kan gøre, og her kan et stærkt netværk være en hjælp, så alle ikke skal finde hver sin løsning på samme udfordring,” siger Anne Zachariassen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ShippingWatch)

Danske havne vil være førstevalg i fremtidens energiprojekter

Havnedirektør efterlyser hurtigere PtX-tempo

Esbjerg vil være grøn energimetropol når der lukkes for olien 

Mere fra CleantechWatch

Urbaser lægger stor ordre på nye elvogne

Stigende krav om brug af elektrificerede køretøjer i kommunale udbud får Danmarks største renovationsvirksomhed til at lægge en bestilling på 24 nye elvogne til en samlet værdi af 85 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job