CleantechWatch

Klimaminister om finanssektorens indsats i den grønne omstilling: Står nærmest i kø for at lægge penge

Den såkaldt grønne og bæredygtige dagsorden har vundet frem i popularitet, og efter finanssektoren intensiverede fokus lyder det fra klimaminister Dan Jørgensen (S), at der nærmest er kødannelse for at være en del af løsningen.

Klimaminister Dan Jørgensen (S). | Foto: Emil Agerskov

Det er ikke meget CO2, finanssektoren i sig selv udleder. Det var samtlige talere enige om på Finans Danmark konference for bæredygtig finans onsdag morgen. Men selvom den isolerede miljøbelastning er til at overse i sammenligning med mange andre sektorer, så spiller sektoren en afgørende rolle.

For som Anders Eldrup, der i en periode var formand for Forum for Bæredygtig Finans under Finans Danmark, og som også har været departementschef i Finansmisteriet, senere sagde, så:

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Merkur frygter greenwashing i nye mørkegrønne investeringsfonde

Investeringschef Helle Juul Lynge fra Merkur Andelskasse frygter, at glansen allerede er ved at gå de nye "mørkegrønne" investeringsfonde, som skal leve op til de højeste grønne standarder. Hun er bange for, at både klimaet og forbrugerne taber, hvis de på papiret grønneste fonde bliver brugt til greenwashing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs