CleantechWatch

Biogasbranche ser sig som vigtig i udbygning af plantebaseret produktion

I takt med at dansk landbrug kommer til at producere flere plantebaserede fødevarer, stiger behovet for biogasanlæg. Det mener Biogas Danmark.

Foto: Louise Herrche Serup

Biogasanlæggene bliver en central del af fremtidens landbrugsproduktion, der i højere grad bygger sig planter til mennesker.

Det mener i hvert fald Bruno Sander Nielsen og Frank Rosager, hhv. faglig direktør og direktør i Biogas Danmark, der argumenterer for synspunktet i et debatindlæg i Altinget.

Duoen nævner de seneste års udvikling på Sjælland som eksempel. Her har der ifølge Biogas Danmark været mangel på husdyrgødning og biogasanlæg, hvilket angiveligt har været et stigende problem for udviklingen af den økologiske fødevareproduktion på Sjælland.

"Derfor har økologiske planteavlere – især på Sjælland, men også i resten af landet – fokus på at sikre næringsstofforsyningen via biogasanlæg, som gør kløvergræsset til en bedre gødning og mindsker udledningen af drivhusgasser til atmosfæren og kvælstof til vandmiljøet. Desuden sikres recirkuleringen af de næringsstoffer, der er i de produkter, som sælges fra land til by," skriver de to direktører.

AgriWatch har i de seneste uger sat fokus på det forretningsmæssige potentiale i plantebaserede fødevarer. Om muligheder og udfordringer. Hele temaserien kan du tilgå HER.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AgriWatch)

Gylleforhandlinger sender landmænd og biogasselskaber på kollisionskurs

Vestjysk biogasanlæg vil udvide

Naturgas kan blive klimakampens rene taber 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs