CleantechWatch

Ørsted tilslutter sig britisk brintgruppe

Enheden har til formål at levere information til regeringen om, hvordan brint kan understøtte det økonomiske opsving.

Foto: Ørsted

Ørsted skal hjælpe den britiske regering med at sikre, at den fremtidige brintstrategi kommer til at afspejle de ambitioner, der er inden for industrien i landet.

"For at nå regeringens mål om nuludledning i 2050 bliver vi nødt til at vedtage en række komplementære nye teknologier for virkelig at transformere den måde, vi producerer og styrer energi på," siger Duncan Clark, der er regionschef i Storbritannien for Ørsted.

Ørsted er allerede i gang med at udvikle flere vedvarende brintprojekter i hele Europa, herunder Gigastack-projektet, der skal demonstrere, hvordan havvind kan understøtte produktionen af ​​lav-omkostning brint uden kulstof i Storbritannien til industriel skala.

"Havvinds voksende rolle som rygraden i vores fremtidige elsystem vil levere grøn energi til transport, varme og teknologier ved at fremstille vedvarende brint i stor skala, muliggøre industriel dekarbonisering i stor skala og hjælpe med at skabe tusinder af jobs på tværs af Storbritannien inden for havvind og dets forsyningskæde," siger Duncan Clark.

Og særligt i disse tider er den britiske brintgruppe aktuel. Her har Storbritannien nemlig et mål om at nå en produktion på 5 GW "low carbon"-brint i 2030.

Der skal investeres up til 500 mio. pund i at skabe et brint-boligområde i 2023, en brint-landsby i 2025 og så til sidst en brint-by, der udelukkende bruger brint, lød det i Boris Johnsons klimaplan, der blev annonceret i november.

"Vores grønne industrielle revolution vil blive drevet af vindmøllerne i Skotland og Nordøst, drevet af elbiler fremstillet i Midlands og af de nyeste teknologier udviklet i Wales, så vi kan se frem til en mere velstående og grønnere fremtid," sagde Johnson dengang i forbindelse med planen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Siemens Gamesa tilslutter sig Brintbranchen

Brint kan udfordre markedet for flydende naturgas 

Airbus: Om fem år har vi udviklet et fly, der kan flyve på brint 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs