Ørsted tilslutter sig britisk brintgruppe

Enheden har til formål at levere information til regeringen om, hvordan brint kan understøtte det økonomiske opsving.
Foto: Ørsted
Foto: Ørsted

Ørsted skal hjælpe den britiske regering med at sikre, at den fremtidige brintstrategi kommer til at afspejle de ambitioner, der er inden for industrien i landet.

"For at nå regeringens mål om nuludledning i 2050 bliver vi nødt til at vedtage en række komplementære nye teknologier for virkelig at transformere den måde, vi producerer og styrer energi på," siger Duncan Clark, der er regionschef i Storbritannien for Ørsted.

Ørsted er allerede i gang med at udvikle flere vedvarende brintprojekter i hele Europa, herunder Gigastack-projektet, der skal demonstrere, hvordan havvind kan understøtte produktionen af ​​lav-omkostning brint uden kulstof i Storbritannien til industriel skala.

"Havvinds voksende rolle som rygraden i vores fremtidige elsystem vil levere grøn energi til transport, varme og teknologier ved at fremstille vedvarende brint i stor skala, muliggøre industriel dekarbonisering i stor skala og hjælpe med at skabe tusinder af jobs på tværs af Storbritannien inden for havvind og dets forsyningskæde," siger Duncan Clark.

Og særligt i disse tider er den britiske brintgruppe aktuel. Her har Storbritannien nemlig et mål om at nå en produktion på 5 GW "low carbon"-brint i 2030.

Der skal investeres up til 500 mio. pund i at skabe et brint-boligområde i 2023, en brint-landsby i 2025 og så til sidst en brint-by, der udelukkende bruger brint, lød det i Boris Johnsons klimaplan, der blev annonceret i november.

"Vores grønne industrielle revolution vil blive drevet af vindmøllerne i Skotland og Nordøst, drevet af elbiler fremstillet i Midlands og af de nyeste teknologier udviklet i Wales, så vi kan se frem til en mere velstående og grønnere fremtid," sagde Johnson dengang i forbindelse med planen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Siemens Gamesa tilslutter sig Brintbranchen

Brint kan udfordre markedet for flydende naturgas 

Airbus: Om fem år har vi udviklet et fly, der kan flyve på brint 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også