CleantechWatch

Fortum hopper på brintvognen med renere gas

CCS og brint skal gøre det gastunge finske energi- og affaldsselskab klimaneutral inden 2035, mens den russiske forretning får 15 år mere at løbe på.

Markus Rauramo, administrerende direktør, Fortum. | Foto: PR / Fortum

Der blev ikke langt fingre imellem på Fortums kapitalmarkedsdag. For fremtiden og dens klimamål kalder på, at energien skal farves fra sort til grøn, og dermed skal flere energiproduktioner udfases. Og den opgave mener både Fortum og dets nyerhvervede Uniper, at man er klar til at påtage sig.

Et af de projekter, der skal føre Fortum mod en grønnere fremtid, er brint. Og især i Europa er man varm på brint i både grønne og blå nuancer, hvor der ifølge administrerende direktør Markus Rauramo er potentiale til mere end 500 MW brintproduktion.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Klumme: Slut med kejserens nye klimaklæder

På COP26 i Glasgow har virksomheder og verdensledere forsøgt at finde løsninger på den globale klimakrise. Alle er enige om, at ambitionerne skal øges. Alligevel ser vi stadig virksomheder på stribe annoncere CO2-neutrale målsætninger, som klinger hult, skriver Thomas Schrøder, der er direktør i Schneider Electric, i denne klumme.

Verdo bliver et andelsselskab

Ændringen vil ikke betyde noget for den daglige drift, men det vil give forbrugerne øget indflydelse på Verdo og øge demokratiseringen, siger selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs