Bentley skrotter forbrændingsmotorer inden 2026

Bentley vil inden 2026 helt stoppe med at fremstille køretøjer udelukkende med konventionelle forbrændingsmotorer. Det sker som led i at "genskabe selskabet" som bæredygtigt luksusbilmærke, fortællre adm. direktør.
Foto: Chris Helgren/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Chris Helgren/Reuters/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Luksusbilproducenten Bentley, der blandt andet er berømt for sine benzinslugende 12-cylindrede motorer, planlægger nu en grøn omstilling og vil stoppe med at fremstille køretøjer udelukkende med konventionelle forbrændingsmotorer inden 2026.

Det skriver The Telegraph.

Bentleys ambitioner om at blive "en global leder indenfor bæredygtig luksustransport" er en del af bilproducentens nye "Beyond 100"-strategi.

"At være med i front i udviklingen er en del af vores DNA - de første Bentley-drenge var pionere og ledere. Nu vil vi fortsætte med at lede ved at genskabe selskabet og blive verdens referencepunkt for luksusbiler. Inden for et årti vil Bentley transformere sig fra et 100-år gammelt lukusbilselskab til en ny, bæredygtig og etisk rollemodel for luksus," siger Adrian Hallmark, administrerende direktør i Bentley, til The Telegraph.

Bentley er en del af Volkswagen Group, som har investeret 40 mia. euro - eller cirka 298 mia. kr. - i elbiler og ny teknologi for at blive førende inden for bæredygtig transport og lægge den omtalte "dieselgate"-skandale fra 2015 bag sig, skriver avisen.

Volvo åbner nyt laboratorium for elmotorer  

Nyt projekt samler aktører fra hele elbilbranchen

Næsten hver femte nye bilkøb i oktober har kunnet oplades 

Dansk designer sætter strøm til elbil-drøm med ny investor og bilbygger

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også