CleantechWatch

Ingrediensvirksomhed sender stort millionbeløb efter grøn strøm

60 hektar med solceller skal i fremtiden kunne holde den jyske ingrediensvirksomhed kørende med egenproduceret grøn strøm.

(ARKIV) | Foto: PR / Vattenfall

Ser man frem i tiden, kan emulgator-virksomheden Palsgaard – såvel som de nærmeste borgere og erhvervsdrivende – se frem til et mere klimavenligt stømforbrug.

Det skriver Vejle Amts Folkeblad, hvor det fremgår at selskabet har opkøbt 60 hektar landbrugsjord, som efter planen skal omdannes til et solcelleanlæg til en værdi mellem 200-250 mio. kr.

"Vi har længe drømt om at være selvforsynende med strøm og forsøgte allerede for 10 år siden at få lov til at etablere vindmøller herude. Det kunne desværre ikke lade sig gøre på grund af restriktive regler i kommunen, men nu er der kommet en anden konkurrencedygtig teknologi i form af solceller, og det passer perfekt til os," siger Palsgaards adm. direktør, Anders Brix, til avisen.

Ifølge mediet er projektet fortsat i et tidligt stadie og kan potentielt få stukket en kæp i hjulet på grund af placeringen: 80 pct. af den opkøbte jord ligger nemlig under tre kilometer fra kysten, hvor det netop nu er til debatteres politisk, hvorvidt man må anlægge solcelleanlæg.

(Denne artikel er leveret af vores søster medie FødevareWatch)

Danskerne tror på teknologi som løsning på klimakrisen

Partier vil have skatteministeren til at se på solcelle-beskatning

Forsyning Helsingør vil investere trecifret millionbeløb i solcellepark 

Coop køber el-lastbil i klimasatsning 

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs