Affaldsvirksomhed sætter nyt hold: Henter driftschef fra chokoladefabrik

Virksomhedens tidligere driftschef blev i slutningen af 2023 forfremmet til driftsdirektør salg af moderselskabet.
Norecco driver 11 modtageanlæg i hele landet. | Foto: Norrecco/pr
Norecco driver 11 modtageanlæg i hele landet. | Foto: Norrecco/pr

Norrecco har fundet sin nye driftschef i Anders Nyholm, der kommer fra en stilling som chef for forsyningskæder hos den danske chokoladeproducent Simply Chocolate.

Det oplyser affalds- og ressourcevirksomheden, der sammen med resten af Reconor-koncernen i august blev opkøbt af investeringsselskabet Basalt Infrastructure Partners, i et opslag på Linkedin.

Driftsdirektør Kim Gosvig Hansen bekræfter ansættelsen over for CleantechWatch. Han forklarer, at den nye driftschef udelukkende stå i spidsen for virksomhedens pladser på Sjælland, mens to ledere sammen med direktøren har ansvaret for resten af landet.

Norrecco har ikke haft en driftschef, siden Kim Gosvig Hansen selv blev forfremmet til driftsdirektør i december. Inden da var han ligeledes administrationschef, mens direktionen udelukkende bestod af adm. direktør Karsten Ludvigsen.

Formfremmelsen af Kim Gosvig Hansen markerede starten på en større omstrukturering af ledelseslaget, der – som Norrecco tidligere har meldt ud – blev aktuel efter investeringsselskabets opkøb af koncernen. Faktisk har flere fra de øverste ledelseslag i Reconor-koncernen siden da forladt deres stillinger – senest koncernens topchef, Henrik Nordenlund.

”Nogle kan lide at arbejde i kasser”

Det vil fortsat tage nogle måneder, før Norrecco vil være helt på plads, lyder det fra Kim Gosvig Hansen.

”Vi har mange flere medarbejdere på Sjælland, så vi har valgt, at vi har brug for en overordnet driftschef på personalesiden,” udtaler Kim Gosvig Hansen til CleantechWatch.

”Vi er i gang med at implementere et helt andet ledelsessystem. Det bliver en helt anden måde at drive virksomheden på. Vi laver en hel turnaround omkring, hvordan vi registrerer vores ting, og hvordan vi planlægger og arbejder med driftsplanlægning i det hele taget,” siger han.

Den nye hverdag indebærer langt mere dokumentation af arbejdsgange og har både sine fordele og ulemper, lyder det fra den nyligt tiltrådte driftsdirektør.

”Nogle kan lide at arbejde i kasser og systemer, mens andre hader det som pesten,” udtaler Kim Gosvig Hansen.

Men forventningen er, at det nye ledelsessystem, som driftsdirektøren kalder det, i sidste ende vil give medarbejderne mere medbestemmelse.

”Vi har haft rigtig mange driftsledere på vores pladser på Sjælland. Nu har vi lagt flere af pladserne sammen, hvilket faktisk har givet os en ret stor besparelse på ledelsesniveauet,” siger han og fortsætter:

”Der er skåret mange ledelseslag fra, så vi har nogle teams, der har mere medbestemmelse på deres egen hverdag, og det kan vi tydeligt mærke er positivt.”

Norrecco driver 11 modtageanlæg på pladser fordelt i hele landet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også