Professor: Overløb får mere plads i nyt spildevandsdirektiv

Flere nye elementer har fundet vej til det nye EU-spildevandsdirektiv, lyder det fra professor. 
Foto: Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

EU’s nye spildevandsdirektiv, der lige nu er sendt i høring, indebærer væsentlige elementer, som den danske vandsektor kan risikere at overse, lyder det fra professor i urbane vandsystemer på DTU Sustain Peter Steen Mikkelsen.

Det skriver Watertech

”Den danske vandindustri er mest optaget af krav til drikkevand og spildevand, der kan fremme eksportinteresser, og det kan jeg godt forstå, men overløb og regnvand fylder faktisk en del i teksten, der er i høring – hvilket det aldrig har gjort før,” siger professoren til mediet. 

Han fortæller videre, at målinger og beregning af overløb er et område, der i øjeblikket udvikler sig hurtigt, ligesom der forsat er flere spørgsmål om, hvordan overløbshændelser og -mængder skal defineres, hvor der fortsat mangler national og international enighed. 

Blandt direktivets krav er, at overvågning af overløb og regnvand skal være på plads allerede i 2025, ligesom der i 2030 skal være integrerede planer på plads for byer på over 100.000 personækvivalenter, som er måleenheden for spildevandsmængden. Det fremgår af direktivet, at planerne blandt andet indeholde detaljerede analyser af vandsystemerne og mål for reduktion af forureningen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AgriWatch)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også