Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Ugen har blandt andet budt på meldinger om en hård start for sorteringsvirksomheden Damifo, en ny direktør i en jysk forsyning og en kovending i Svendborg.
”Vi forventer at ramme vores målsætning om at sortere en femtedel af den husstandssorterede plast i andet kvartal af 2023,” sagde underdirektør i Damifo Christa Engell Hansen mandag til CleantechWatch. | Foto: Damifo
”Vi forventer at ramme vores målsætning om at sortere en femtedel af den husstandssorterede plast i andet kvartal af 2023,” sagde underdirektør i Damifo Christa Engell Hansen mandag til CleantechWatch. | Foto: Damifo

Den første tid har ikke været en dans på roser for den danske sorteringsvirksomhed Damifo , der mandag kunne melde om en hård opstart for selskabets anlæg i Vojens.

Virksomheden har dog fortsat ambitioner om at sortere store dele af danskernes plastaffald.

”Vi forventer at ramme vores målsætning om at sortere en femtedel af den husstandssorterede plast i andet kvartal af 2023,” sagde underdirektør Christa Engell Hansen til CleantechWatch. 

Længere nordvestpå kunne Din Forsyning i ugens løb præsentere afløseren for adm. direktør Christian Udby, der i efteråret rykkede til Sønderborg Forsyning.

Valget er faldet på Helle Damm-Henrichsen, der skifter fra en lignende stilling i varmepumpevirksomheden Nærvarme Danmark, oplyste selskabet onsdag. Helle Damm-Henrichsen, der kender forsyningsbranchen fra flere tidligere direktørposter i Trefor, starter i Din Forsyning senest 1. juni.

Og så var der nyt i sagaen om det udtjente forbrændingsanlæg Svendborg Kraftvarme, som kommunen i et stykke tid har ligget i forhandlinger om med Svendborg Fjernvarme, der har ønsket at købe anlægget. 

En handel så ud til at være lagt død, da parterne i begyndelsen af året meldte ud, at man ikke kunne nå til enighed. Men fredag lød det pludselig, at en handel alligevel var gået igennem.

Aftalen indeholder en fastlagt deadline for driften af anlægget, der betyder, at det skal lukke endeligt inden 31. december 2029.

”Vi har luget ud i nogle af de knaster, som vi syntes der var i den oprindelige aftale,” sagde formand for Svendborg Fjernvarme, Niels Haastrup, til CleantechWatch.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også