Dansk Industris miljøchef napper bestyrelsessæde i EUDP

Karin Klitgaard, miljøpolitisk chef i DI, er nyt bestyrelsesmedlem i Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP), der støtter ny teknologi på energiområdet.
Karin Klitgaard. | Foto: hans søndergård
Karin Klitgaard. | Foto: hans søndergård

Miljøpolitisk chef og underdirektør i Dansk Industri Karin Klitgaard er netop blevet udpeget som nyt bestyrelsesmedlem for en fireårig periode i Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) under Energistyrelsen.

Karin Klitgaard siger om sit nye hverv, at programmerne er et væsentligt led i at få bragt de nyeste teknologier på markedet og give virksomhederne det sidste skub for at kunne demonstrere, at deres opfindelser virker, som de skal.

”Når vi står over for den udfordring med at skulle levere på en 70 pct. CO2-reduktion i 2030 og også gerne uden for landets grænser, er det nødvendigt med nogle innovative løsninger, for ellers kommer vi aldrig i mål. Det vil jeg selvfølgelig gerne medvirke til og forsøge at prioritere dels den rigtige retning, dels de rigtige projekter som giver et reelt løft. Ikke blot små skridt,” siger hun til CleantechWatch.

Ifølge Karin Klitgaard skal projekterne holde sig inden for de otte fokusområder i EUDP’s strategi.

”Men for mig vil det være et godt projekt, hvis det også kan svare på andre udfordringer. For eksempel hvis man kan reducere et vandforbrug eller samtidig bidrage til øget biodiversitet. Jeg kommer jo fra miljøverdenen, så det betyder også noget for mig,” siger hun.

Karin Klitgaard er udpeget af klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) efter indstilling fra miljøminister Lea Wermelin (S)

EUDP er finansieret af midler fra finansloven og forskningsreserven, og i Energiaftalen fra 2018 blev det besluttet, at der hvert år frem mod 2024 skal afsættes mindst 500 mio. kr. om året til udviklings- og demonstrationsprogrammets arbejde.

I 2021 blev der bevilget i alt 753 mio. kr. inkl. flere særpuljer.

Karin Klitgaard fik titel af underdirektør i 2019 og har arbejdet Dansk Industri siden 2009, først som chefkonsulent og siden som miljøpolitisk chef.

EU vil sikre genbrug gennem digitale pas på næsten alle produkter

DI advarer mod ensidigt fokus på plast i kommende producentansvar

Dansk erhvervsliv går sammen for at imødegå kommende producentansvar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også