Lizette Risgaard advarer mod ulighed i klimasikring

Fagbevægelsens Hovedorganisation opfordrer til, at staten opretter en fond med en social dimension, der skal støtte klimasikring. For flere af de fattigste kommuner og borgere bliver hårdt ramt af klimaforandringerne.
Lizette Risgaard. | Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix
Lizette Risgaard. | Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix

Der er risiko for, at klimaforandringerne vil ramme landets fattigste kommuner hårdt, og uligheden dermed vil blive forstærket, mener Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), der har udarbejdet en analyse, som kortlægger, hvordan fattige kommuner som Lolland og Langeland står over for en stor trussel fra stigende vandstande.

Det skriver Klimamonitor.

FH’s formand, Lizette Risgaard, siger til mediet, at organisationen derfor foreslår, at der dels oprettes et klimatilpasningsråd med ansvar for at kortlægge omkostningerne ved klimaforandringer og investeringsbehovet, samt en fond der med en social dimension skal støtte klimasikring rundt om i landet.

Lizette Risgaard understreger over for mediet, at det er vigtigt, at klimaforandringerne ikke kommer til at øge uligheden i Danmark endnu mere.

”Det er der en risiko for, og vi kan se, at flere af de fattigste kommuner og borgere bliver ramt hårdt af klimaforandringerne.”

Lossepladser kan beskytte Odense mod stormflod

Miljøchef: Klimatilpasning skal afveje risici — for vi kan ikke sikre os mod alt

Danva: Klimatilpasning kræver ”helhedsorienteret” løsning uden grænser

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også