Danfoss-ejer sætter navn på ny bestyrelsesformand – og varsler ny direktør

Bitten & Mads Clausens Fond er langt om længe klar med sin nye bestyrelsesformand. Den nye mand på posten, der samtidig afslutter en historisk tid i dansk erhvervshistorie, har siden 2009 bestridt posten som direktør i Danfoss-ejeren.
Foto: Fondenes Videnscenter
Foto: Fondenes Videnscenter

Fondsdirektør Per Egebæk Have bliver arvtageren i Bitten & Mads Clausens Fond efter bestyrelsesformand igennem 23 år, Peter Mads Clausen. Dermed skal Danfoss-ejeren ligeledes have en ny direktør.

Det skriver fonden i en pressemeddelelse.

CleantechWatch erfarer, at den nye direktør vil blive annonceret i eftermiddag.

Peter Mads Clausen varslede allerede sin afgang i 2021 med henvisning til fondens årsmøde på onsdag, 6. april, hvor Per Egebæk Have altså officielt sætter sig for bestyrelsens bordende.

”Det er en skelsættende dag, som jeg har set frem til med både vemod og glæde,” siger han i meddelelsen og pointerer, at han har forsøgt at give Danfoss ”de mest optimale vilkår til at fastholde sin lederposition for den grønne omstilling” med energieffektive løsninger.

Det er en udvikling, der er sket i tæt samarbejde med Danfoss, lyder det videre fra den afgående bestyrelsesformand, der i sin tid overtog posten efter sin mor og medstifter af fonden, Bitten Clausen.

”Fondens arbejde skal og har altid været til gavn for Danfoss. Vi har i tillidsfuldt samarbejde mellem fonden og kommunen og lokalområdet gjort Sønderborg til et globalt udstillingsvindue. De mange investeringer i kultur, sport, infrastruktur og energieffektive bygninger, og især Project Zero, der gør regionen CO2-neutral i 2029, er en af årsagerne til, at Det Internationale Energiagentur, IEA, afholder sin globale energikonference i Sønderborg til juni og Tour de France kører gennem byen til juli,” siger han og fortsætter:

”Det er jeg stolt af, men jeg kunne ikke have gjort det alene, og jeg giver trygt stafetten videre til Per, som har været generatoren og motoren i Fondens strategi.”

Per Egebæk Have ser selv indstillingen til formandsposten som en tillidserklæring fra stifterfamilien.

”Jeg har siden 2009 været vidne til familiens vilje til at udvikle Bitten & Mads Clausens Fond og eksekvere på dens aktiviteter og projekter i et effektivt og tillidsfuldt samarbejde med andre interessenter. Den tilgang har vi haft stor succes med, og den agter jeg at fortsætte sammen med bestyrelsen og vores kommende direktør, når vi tager næste skridt mod at udvikle den sønderjyske region til gavn for Danfoss,” siger han.

Anden generation udskiftet

Efter dagens udmelding er et historisk generationsskifte i Danfoss langt om længe ved at være på plads.

For præcis to uger siden kunne Danfoss nemlig berette, at efterfølgeren til bestyrelsesformanden igennem 12 år og bror til Peter Mads Clausen, Jørgen Mads Clausen, bliver den prominente adm. direktør for industrikonglomeratet Schouw & Co., Jens Bjerg Sørensen, som tidligere beskrevet af CleantechWatch.

Jens Bjerg Sørensen tiltrådte 25. marts, da han officielt blev valgt af Danfoss’ generalforsamling.

Med udskiftningen af brødreparret markeres ligeledes en afslutning på en lang periode med ejerfamilien på topposter hos industrigiganten.

Det betyder dog ikke, at Danfoss-familien vil være uden direkte indflydelse.

Fremover vil tredje generation bestående af Mads-Peter Clausen, søn af Peter Mads Clausen, fortsætte i bestyrelsen hos Bitten & Mads Clausens Fond, mens han ligeledes indtræder i Danfoss-bestyrelsen.

Samtidig vil Jørgen Mads Clausens søn, Mads Clausen, indtræde som bestyrelsesmedlem i Bitten & Mads Clausens Fond. Også han fortsætter sit nuværende hverv som bestyrelsesmedlem i Danfoss.

Bitten & Mads Clausens Fond har med 48 pct. af aktierne i Danfoss en kontrollerende ejerandel. Det svarer til en stemmeandel på 86 pct.

Danfoss-formand siger nej tak til russisk orden

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også