CleantechWatch

Partier afsætter 170 mio. kr. til drikkevandsfond

I delaftale for næste års finanslov har partierne bag afsat 170 mio. kr. til at styrke indsatsen for at understøtte kvaliteten af det danske drikkevand.

Med delaftale om Investeringer i et fortsat grønnere Danmark er det aftalt at afsætte 170 mio. kr. til en drikkevandsfond. | Foto: Mikkel Hørlyck/Ritzau Scanpix

En stribe partier og regeringen blev lørdag enige om at afsætte 170 mio. kr. til en drikkevandsfond for styrke indsatsen for at understøtte kvaliteten af det danske drikkevand.

Det fremgår af en delaftale af finansloven for 2022, som blev indgået lørdag over middag mellem regeringen, SF, De Radikale, Enhedslisten, Alternativet og Kristendemokraterne.

Aftaleparterne er bl.a. enige om at afsætte midler til at ”identificere områder med behov for øget beskyttelse med henblik på at målrette indsatsen til de mest udsatte områder”.

Den nye fond skal afhjælpe de takststigninger, som vandselskabernes forbrugere ellers ville blive mødt af, når vandselskaberne gennemfører drikkevandsindsatser, fremgår det af et faktaark til delaftalen.

Drikkevandsfonden består af en tilskudspulje til medfinansiering af drikkevandsbeskyttelse i vigtige indvindingsområder og strategisk vigtige fremtidige indvindingsområder.

Hertil komme oprettelsen af en tilskudspulje til afvikling af ubenyttede boringer, der ikke er sløjfet på forsvarlig vis, fremgår det af faktaarket.

Finansloven er statens budget for det kommende år - i det her tilfælde 2022. Den skal være færdigbehandlet inden jul.

Aquaporin lander ordre hos teknologileverandør

Danva kalder på "forsigtigshedsprincip" omkring PFAS i spildevandsslam

Danske Vandværker vil beskytte drikkevandet med umage makkerskaber 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job