Partnerskab vil udvikle smartere og mere intelligent vandbehandling

Ingeniørvirksomheden ABB har indgået partnerskab med vandmiljøspecialisten DHI Group. Sammen skal de udvikle næste generation af intelligente vandløsninger og sikre mere bæredygtige vandløsninger.
Mette Vestergaard, DHI's administrerende direktør, og Danilo Moresco, chef for ABB’s Power & Water-forretninger underskriver partnerskabsaftale om fælles udvikling af næste generation af intelligente vandløsninger. | Foto: ABB, presse
Mette Vestergaard, DHI's administrerende direktør, og Danilo Moresco, chef for ABB’s Power & Water-forretninger underskriver partnerskabsaftale om fælles udvikling af næste generation af intelligente vandløsninger. | Foto: ABB, presse

Det skal være muligt for vand- og spildevandsselskaber at træffe hurtigere og mere præcise beslutninger.

Sådan lyder udmeldingen fra det nye partnerskab mellem ABB, der er en af verdens største ingeniørvirksomheder, der primært opererer inden for kraft- og automationsteknologi til forsyningsvirksomheder og industrien og DHI Group, der er specialister i vandmiljø.

Det skriver ABB i en pressemeddelelse.

Sammen vil de to virksomheder udvikle næste generation af intelligente vandløsninger, der kan sikre en mere bæredygtig udnyttelse af vores vandressourcer. Løsningerne skal ligeledes give kunderne bedre mulighed for at styre adgangen til vand og forbedre anlæggenes driftseffektivitet ud fra et proces- og energioptimeringsperspektiv.

"Med dette samarbejde ønsker vi at fremme en mere bevidst brug af vand, en ressource, som vi alt for længe, har taget for givet. Det er vigtigt at anvende den rette mængde vand, når der er behov for det, og at sikre, at det er sikkert og rent, når det kommer tilbage i kredsløbet. På denne måde sikrer vi en bæredygtig tilgang til vandforbrug", siger Danilo Moresco, der er chef for Power & Water, Energy Industries, ABB.

Han får medhold af DHI's adm. direktør Mette Vestergaard, der desuden kalder samarbejder for "et perfekt match til DHI's viden og digitale indsigt".

"Vand er en dyrebar ressource, og jeg er begejstet for at vi sammen udvikler nye løsninger til at skabe balance i vandforbruget, blandt andet ved at mindske spild i vanddistributionen," siger hun.

Sammen skal ABB og DHI gennem indsamling og analyse af realtidsdata fra anlæggene samt gennem digital twins og applikationer til optimering lægge fundamentet for et integreret økosystem af digitale løsninger.

Nye digitale løsninger til optimering af vandforbrug og -tilgængelighed vil officielt blive præsenteret i 2022.

Teknologisk Institut skal stå i spidsen for grøn omstilling af vandsektoren 

Alfa Laval søsætter op mod 100 mikrofabrikker til bæredygtigt drikkevand  

Vandsektoren vil sparke sekundavand ind på den politiske dagsorden 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også