CleantechWatch

Global grøn omstilling kan lede europæiske aktier tilbage på sporet

Den grønne transformation vil "katapultere" vores økonomier i en grønnere retning, vurderer chefstrateg.

Foto: Spar Nord/PR

Det europæiske aktiemarked har de seneste 14 år generelt været præget af skuffelser, når man sammenligner med det amerikanske marked. Men den grønne omstilling kan de næste årtier rykke på magtforholdet mellem amerikanske og europæiske aktier.

Det vurderer Peter Garnry, chefstrategi i Saxo Bank, ifølge Børsen.

"Den grønne transformation i de kommende årtier er den største forandring af vores samfund siden den industrielle tidsalder, og det vil katapultere vores økonomier til at blive grønnere og mere bæredygtige på lang sigt. Det er det store teknologiske spor, og det er Europas sidste chance for ikke at sakke bag USA og Kina," skriver Peter Garnry i en analyse.

Han bakkes op af Anne-Louise Thon, der er stifter af fonden SDG Invest, som forvalter 650 mio. kr. og netop investerer i bæredygtige virksomheder. Hun påpeger, at det er afgørende for Europa at vinde den grønne omstilling, ligesom USA har vundet på det digitale område med giganter som Alphabet, Facebook og Amazon.

Og udgangspunktet er godt, da Europa allerede står i en gunstig position på bæredygtighedsområdet. Derfor er størstedelen af SDG Invests grønne investeringer også tilfaldet europæiske virksomheder.

Peter Garnry mener også, at man som investor kan vente sig solide afkast ved at placere penge i den bæredygtige bølge.

Hofor ser potentiale for varmepumper på mere end en gigawatt

Green Mobility både nedjusterer og opjusterer forventninger til 2021 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs