CleantechWatch

Organisationer efterlyser pant på tyske dåser

Miljø- og naturmæssigt er det uhensigtsmæssigt, at dåser købt i grænsehandlen ofte ender i naturen eller i forbrændingen, lyder det fra bl.a. Dansk Erhverv, der vil have politikerne til at prioritere diskussionen om pant på tyske dåser.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Der skal indføres tysk pant på dåser, der sælges i grænsebutikkerne, for at imødekomme målsætningen om at bevæge sig mod klimaneutralitet og et mere ansvarligt forbrug af emballage, lyder det i en opfordring fra Dansk Erhverv, Region Syddanmark og Dansk Naturfredningsforening i et debatindkæg på Politiken.

De er gået sammen, efter miljøminister Lea Wermelin (S) har taget pant-debatten op, og har sendt et brev til ministeren med en opfordring til, at sagen prioriteres højt nok til, at der kommer konkrete handlinger på bordet.

"Både det tyske og det danske pantsystem er sat i verden for at fremme den cirkulære økonomi og beskytte naturen, men den nuværende praksis i Slesvig-Holsten underminerer begge dele," lyder det i indlægget med henvisning til særaftalen, der giver butikkerne ved den danske grænse lov til at sælge dåser uden pant, trods resten af landet har en pantordning ligesom i Danmark.

Mere fra CleantechWatch

Cowi-direktør: I det brede billede er STEM-optaget steget

Manglen på kandidater med STEM-uddannelse er højaktuel for rådgivningsvirksomheden Cowi, men årets dalende optag af studerende skaber ikke panik på ledelsesgangen. Tallene skal ses i et bredere billede, lyder det fra adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs