Organisationer efterlyser pant på tyske dåser

Miljø- og naturmæssigt er det uhensigtsmæssigt, at dåser købt i grænsehandlen ofte ender i naturen eller i forbrændingen, lyder det fra bl.a. Dansk Erhverv, der vil have politikerne til at prioritere diskussionen om pant på tyske dåser.
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Der skal indføres tysk pant på dåser, der sælges i grænsebutikkerne, for at imødekomme målsætningen om at bevæge sig mod klimaneutralitet og et mere ansvarligt forbrug af emballage, lyder det i en opfordring fra Dansk Erhverv, Region Syddanmark og Dansk Naturfredningsforening i et debatindkæg på Politiken.

De er gået sammen, efter miljøminister Lea Wermelin (S) har taget pant-debatten op, og har sendt et brev til ministeren med en opfordring til, at sagen prioriteres højt nok til, at der kommer konkrete handlinger på bordet.

"Både det tyske og det danske pantsystem er sat i verden for at fremme den cirkulære økonomi og beskytte naturen, men den nuværende praksis i Slesvig-Holsten underminerer begge dele," lyder det i indlægget med henvisning til særaftalen, der giver butikkerne ved den danske grænse lov til at sælge dåser uden pant, trods resten af landet har en pantordning ligesom i Danmark.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også