Tusindvis af liter vand fossede ud – forsyning har nu fundet problemet

1000 liter vand fossede over en længere periode hver time ud fra et brud i en vandledning tæt på Viborg. Nu har Energi Viborg Vand fundet roden til problemet.
Foto: Kamstrup/ PR
Foto: Kamstrup/ PR
Af Emma Gelbjerg-Hansen

Energi Viborg Vand har endelig fundet roden til det sted, hvor tusindvis af liter vand fra har fosset ud over længere periode, skriver lokalmediet Ugeavisen Karup.

Mere specifikt er godt 1000 liter vand i timen løbet ud i byen Kølvrå tæt på Viborg, men det er altså nu lykkedes for forsyningsselskabet at lokalisere det brud, hvor vandet er trangt ud.

Vandledningen, den er gal med, er placeret i sandjord, hvor vandet let trænger ned og bliver ledt væk, og derfor har det taget længere tid at lokalisere bruddet, fortæller Mogens Brems Knudsen, der er afdelingschef for Energi Viborg Vands drikkevandsafdeling.

Forsyningen kunne derfor først lokaliseret bruddet efter en systematisk gennemgang med aflukning af ventiler og trykmåling og gravearbejde helt ned til vandledningen, før problemet kunne udredes, fortæller afdelingschefen til avisen.

Hofors ledningsarbejde i Rødovre skabte vandkaos på Amager

Blue Kolding ser globalt potentiale i nyt system til spildevandsovervågning 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også