CleantechWatch

Tusindvis af liter vand fossede ud – forsyning har nu fundet problemet

1000 liter vand fossede over en længere periode hver time ud fra et brud i en vandledning tæt på Viborg. Nu har Energi Viborg Vand fundet roden til problemet.

Foto: Kamstrup/ PR

Energi Viborg Vand har endelig fundet roden til det sted, hvor tusindvis af liter vand fra har fosset ud over længere periode, skriver lokalmediet Ugeavisen Karup.

Mere specifikt er godt 1000 liter vand i timen løbet ud i byen Kølvrå tæt på Viborg, men det er altså nu lykkedes for forsyningsselskabet at lokalisere det brud, hvor vandet er trangt ud.

Vandledningen, den er gal med, er placeret i sandjord, hvor vandet let trænger ned og bliver ledt væk, og derfor har det taget længere tid at lokalisere bruddet, fortæller Mogens Brems Knudsen, der er afdelingschef for Energi Viborg Vands drikkevandsafdeling.

Forsyningen kunne derfor først lokaliseret bruddet efter en systematisk gennemgang med aflukning af ventiler og trykmåling og gravearbejde helt ned til vandledningen, før problemet kunne udredes, fortæller afdelingschefen til avisen.

Hofors ledningsarbejde i Rødovre skabte vandkaos på Amager

Blue Kolding ser globalt potentiale i nyt system til spildevandsovervågning 

Mere fra CleantechWatch

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs