CleantechWatch

Danmark ligger i toppen af internationalt miljøindeks

Selvom Danmark halter bagefter på ét markant punkt i det såkaldte Environmental Performance Index (EPI), så er det ikke nok til at spænde ben for en førsteplads.

Foto: Morten Langkilde

Danmark ligger helt i top på en lang række af de mest væsentlige parametre i det internationale miljøindeks Environmental Performance Index (EPI), og det sikrer Danmark førstepladsen i analysen, hvori det lyder at Danmark ”excellerer”.

Det skriver Jyllandsposten.

"Danmark er de førende i verden, når det gælder bredden og dybden af programmerne til at håndtere klimaforandringer, inklusive det nyligt vedtagede mål om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 pct., i 2030," lyder det i et skriv på analysen, som er blevet udført af universiteterne Yale og Columbia de sidste 22 år.

Der er 32 parametre fordelt over 11 kategorier, hvori Danmark eksempelvis scorer højt på luftkvalitet og affaldshåndtering. Til gengæld halter biodiversiteten.

Top fem er som følger:

  • Danmark
  • Luxenbourg
  • Schweiz
  • Storbritannien
  • Frankrig

Mere fra CleantechWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det ”mirakler” at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs