Nyt tiltag polstrer mindre virksomheder med 35 milliarder

Ny ordning skal forbedre små og mellemstore virksomheders overlevelsesmuligheder, siger finansminister.
Foto: Niels Christian Vilmann//
Foto: Niels Christian Vilmann//
AF RITZAU

Regeringen laver en ny låneordning til små og mellemstore virksomheder. Det vil polstre virksomhederne med op til 35 mia. kr., oplyser Finansministeriet torsdag i en pressemeddelelse.

Tiltaget skal ifølge finansminister Nicolai Wammen (S) begrænse tabene og gøre virksomhederne i stand til hurtigt at komme i gang med produktionen på den anden side af krisen.

"På denne baggrund tager regeringen i dag initiativ til en ny låneordning for små og mellemstore virksomheder. Ordningen forbedrer overlevelsesmulighederne for små og mellemstore virksomheder, der kan have vanskeligt ved at opnå lån i banken," udtaler finansministeren.

Han præsenterer tiltaget på et pressemøde torsdag formiddag. Ved pressemødet deltager også erhvervsminister Simon Kollerup (S).

"Vi må ikke tabe den næste generation af nye virksomheder og arbejdspladser på gulvet, fordi vækstiværksætterne ikke kan få adgang til kapital under coronakrisen," siger erhvervsministeren om tiltaget.

Han har stor tillid til, at virksomheder ikke snyder med hjælpepakker. 

"Det fjerner selvfølgelig ikke risikoen for brodne kar."

Der er en screening af de virksomheder, der ansøger. Forventningen er, at man kan lande en aftale i næste uge om mere hjælp til virksomheder generelt.

Det svarer finansminister Nicolai Wammen (S) på spørgsmål om, hvornår der kan forventes flere tiltag. Konkret er det den moms, som virksomhederne har indbetalt i marts, der vil blive tilbagebetalt som et lån. Lånet vil være rentefrit og skal tilbagebetales 1. april 2021.

SMVdanmark, som er erhvervsorganisation for små og mellemstore virksomheder, opfordrede tidligere torsdag til nye hjælpepakker. 

Uden ny hjælp vil det medføre en "massedød blandt selvstændige, iværksættere og små og mellemstore virksomheder", lød det fra erhvervsorganisationen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også