Rockwool trækker prognosen – men fastholder tilbagekøb og udbytte

Rockwool suspenderer sine finansielle funktioner for året som følge af udbruddet af coronavirus. Samtidig fastholdes både aktietilbagekøb og udbytteplaner.
Foto: PR / Rockwool
Foto: PR / Rockwool
AF RITZAU FINANS

Isoleringskoncernen Rockwool har suspenderet sine finansielle forventninger for 2020 på grund af udbruddet af coronavirusset. Koncernen er dog i en solid tilstand, understreges det, og derfor fastholdes planerne om aktietilbagekøb og udbetaling af udbytte til april.

Det skriver Rockwool tirsdag aften i en meddelelse til fondsbørsen.

"Salget og de økonomiske resultater år til dato har været lidt højere end sidste år, og er i tråd med forventningerne, men da Coronavirus-situationen ændrer sig fra dag til dag, er der i øjeblikket for meget usikkerhed og mangel på gennemsigtighed til at estimere de økonomiske konsekvenser for vores forretning, og som følge af dette suspenderer vi forventningerne for 2020," hedder det fra koncernen.

Rockwool forventer, at ustabiliteten og usikkerheden vil blive forværret, efterhånden som pandemien spreder sig yderligere.

Isoleringskoncernen oplyser i sin meddelelse, at virksomhedens finanser er robuste med en soliditet på næsten 80 pct., ligesom koncernen har en uudnyttet langsigtet kreditfacilitet på 400 mio. euro.

På den baggrund opretholdes tilbagekøbsprogrammet, ligesom Rockwool også holder fast i sine udbytteplaner, som generalforsamlingen skal tage stilling til den 1. april.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også