CleantechWatch

Franske Saint-Gobain hæver udbyttet efter stor resultatfremgang

Den franske byggematerialekoncern Saint-Gobain, som bl.a. er konkurrent til danske Rockwool, kom ud af 2019 med et overskud på 1406 mio. euro, som er markant mere end året inden.

Foto: Saint Gobain //PR

Den franske byggematerialekoncern Saint-Gobain, som på markedet for isoleringsprodukter er konkurrent til danske Rockwool, kom ud af 2019 med et overskud på 1406 mio. euro.

Det var en markant fremgang fra 397 mio. euro året før, da resultatet var kraftigt påvirket af store nedskrivninger af aktiver.

Hvis der ses bort fra nedskrivninger mv., så var der i 2019 tale om en indtjeningsfremgang på 10 pct. til 1,92 mia. euro, oplyser den franske koncern i sit regnskab torsdag aften.

Til sammenligning havde analytikerne ifølge Bloomberg News her ventet et overskud på 1,82 mia. euro.

Omsætningen steg organisk endvidere med 2,4 pct. til 42,57 mia. euro mod en ventet omsætning på 42,68 mia. euro af analytikerne.

På baggrund af udviklingen foreslår Saint-Gobains bestyrelse at øge udbyttet til 1,38 euro per aktie fra 1,33 euro året før.

I 2020 har selskabet et mål om yderligere fremgang i det sammenlignelige resultat, om end der fremhæves en usikkerhed omkring påvirkningen fra coronavirus.

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs