Franske Saint-Gobain hæver udbyttet efter stor resultatfremgang

Den franske byggematerialekoncern Saint-Gobain, som bl.a. er konkurrent til danske Rockwool, kom ud af 2019 med et overskud på 1406 mio. euro, som er markant mere end året inden.
Foto: Saint Gobain //PR
Foto: Saint Gobain //PR
AF RITZAU FINANS

Den franske byggematerialekoncern Saint-Gobain, som på markedet for isoleringsprodukter er konkurrent til danske Rockwool, kom ud af 2019 med et overskud på 1406 mio. euro.

Det var en markant fremgang fra 397 mio. euro året før, da resultatet var kraftigt påvirket af store nedskrivninger af aktiver.

Hvis der ses bort fra nedskrivninger mv., så var der i 2019 tale om en indtjeningsfremgang på 10 pct. til 1,92 mia. euro, oplyser den franske koncern i sit regnskab torsdag aften.

Til sammenligning havde analytikerne ifølge Bloomberg News her ventet et overskud på 1,82 mia. euro.

Omsætningen steg organisk endvidere med 2,4 pct. til 42,57 mia. euro mod en ventet omsætning på 42,68 mia. euro af analytikerne.

På baggrund af udviklingen foreslår Saint-Gobains bestyrelse at øge udbyttet til 1,38 euro per aktie fra 1,33 euro året før.

I 2020 har selskabet et mål om yderligere fremgang i det sammenlignelige resultat, om end der fremhæves en usikkerhed omkring påvirkningen fra coronavirus.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også